Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander

De iPhone 8 mocht niet zo lang geleden zijn debuut maken in de winkels, maar werd wat koeler ontvanger dan zijn voorgangers. Helaas zouden ook de verkoopcijfers zouden beneden peil zijn. Volgens KeyBanc analist John Vinh is de grote boosdoener de iPhone 7. 

Er worden nog teveel iPhone 7 toestellen verkocht

In een recent rapport weidt Vinh uit over het probleem. Het zou niet zozeer zijn dat er weinig iPhone 8 toestellen worden verkocht, maar dat er zoveel iPhone 7 handsets nog over de toonbank vliegen. Dit zou komen doordat de iPhone 8 geen significante verbetering is ten opzichte van de iPhone 7, maar wel een stuk duurder is dan zijn voorganger.

Gebruikers wachten op de iPhone X

Een ander probleem zou één van Apple’s andere producten zijn. De aankomende iPhone X zou namelijk ook tegenwerken. Verkooppunten van de iPhone 8 zouden aangegeven hebben dat veel klanten wachten op de iPhone X. Ze zouden of geïnteresseerd zijn in het kopen van de iPhone X, of deze eerst nog willen vergelijken met andere modellen voordat ze de iPhone 8 kopen.

Over het algemeen lijkt er veel meer interesse uit te gaan naar de iPhone X dan de iPhone 8. Zelfs tijdens Apple’s eigen presentatie over de toestellen, leek het bedrijf veel trotser te zijn op het jubileumtoestel en werd de iPhone 8 nog net niet gedist.

iPhone X brengt weer een ander probleem

Waarschijnlijk zal Apple het tegenovergestelde probleem krijgen met de iPhone X. Van de iPhone 8 lijken er genoeg toestellen te zijn maar weinig interesse. Verwacht wordt dat veel mensen voor de iPhone X zullen gaan, maar daar heeft Apple juist weer problemen mee. Volgens sommige schattingen zal het bedrijf bij de lancering veel te weinig toestellen hebben en zullen de meeste mensen zelfs tot volgend jaar moeten wachten.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters