Super dunne Asus ZenFone Max heeft gigantische batterij

Fabrikant Asus heeft een opmerkelijke smartphone aangekondigd. De Asus ZenFone Max is maar 5,2 millimeter dun, maar heeft toch een batterij met een gigantische inhoud van 5000 mAh.

Asus ZenFone Max

Ter indicatie: smartphones als de Samsung Galaxy S6 Edge en LG G4 hebben maar een inhoud van 2600 en 3000 mAh. Deze smartphones zijn bovendien iets minder dun dan de ZenFone Max.

Asus heeft de telefoon gisteren aangekondigd. Inmiddels is er ook informatie bekend over de meeste specificaties van de smartphone. Zo heeft het display een formaat van 5,5 inch en een HD-resolutie van 1280×720 pixels.

In de smartphone plaatst Asus de Snapdragon 410-processor van Qualcomm. Deze 64 bit-chipset beschikt over vier Cortex A53-kernen die zijn geklokt op 1,2GHz. Naast de Snapdragon 410-processor heeft de smartphone 2GB werkgeheugen. De telefoon maakt foto’s in 13 en 5 megapixel.

De smartphone ondersteunt 4G-internet en heeft twee varianten: een met 8GB opslagcapaciteit en een met een opslaggeheugen van 16GB. De opslagcapaciteit is overigens uit te breiden met een Micro SD-kaart.

Het unieke verkooppunt van de Asus ZenFone Max lijkt dus de batterij te zijn. Hoewel de smartphone dus maar 5,2 millimeter dun is, krijgt de batterij toch veel inhoud: 5000 mAh. Er zijn niet veel smartphones met een batterij van deze inhoud. Wat dat betreft verlegt Asus op het eerste gezicht met de ZenFone Max een grens.

De Asus ZenFone Max ligt vanaf oktober in een aantal landen in de winkel. De fabrikant laat aan NU weten dat er geen plannen zijn om de smartphone ook in Nederland in de verkoop te gooien.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters