Super dunne Asus ZenFone Max heeft gigantische batterij

Fabrikant Asus heeft een opmerkelijke smartphone aangekondigd. De Asus ZenFone Max is maar 5,2 millimeter dun, maar heeft toch een batterij met een gigantische inhoud van 5000 mAh.

Asus ZenFone Max

Ter indicatie: smartphones als de Samsung Galaxy S6 Edge en LG G4 hebben maar een inhoud van 2600 en 3000 mAh. Deze smartphones zijn bovendien iets minder dun dan de ZenFone Max.

Asus heeft de telefoon gisteren aangekondigd. Inmiddels is er ook informatie bekend over de meeste specificaties van de smartphone. Zo heeft het display een formaat van 5,5 inch en een HD-resolutie van 1280×720 pixels.

In de smartphone plaatst Asus de Snapdragon 410-processor van Qualcomm. Deze 64 bit-chipset beschikt over vier Cortex A53-kernen die zijn geklokt op 1,2GHz. Naast de Snapdragon 410-processor heeft de smartphone 2GB werkgeheugen. De telefoon maakt foto’s in 13 en 5 megapixel.

De smartphone ondersteunt 4G-internet en heeft twee varianten: een met 8GB opslagcapaciteit en een met een opslaggeheugen van 16GB. De opslagcapaciteit is overigens uit te breiden met een Micro SD-kaart.

Het unieke verkooppunt van de Asus ZenFone Max lijkt dus de batterij te zijn. Hoewel de smartphone dus maar 5,2 millimeter dun is, krijgt de batterij toch veel inhoud: 5000 mAh. Er zijn niet veel smartphones met een batterij van deze inhoud. Wat dat betreft verlegt Asus op het eerste gezicht met de ZenFone Max een grens.

De Asus ZenFone Max ligt vanaf oktober in een aantal landen in de winkel. De fabrikant laat aan NU weten dat er geen plannen zijn om de smartphone ook in Nederland in de verkoop te gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters