Je hebt een internetverbinding nodig om Super Mario Run te spelen

Over een weekje komt Super Mario Run uit, het eerste echte mobiele spelletje van Nintendo. Helaas blijkt uit een interview met de ontwerper dat er een nadeel aan het spelletje kleeft. In de praktijk valt het gelukkig mee.

Nintendo

Super Mario RunNintendo is een dwars en eigenaardig bedrijf, wat ze juist zo succesvol heeft gemaakt. De Wii en DS waren vreemde apparaten, maar het succes ervan heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf nog tientallen jaren verlies kan draaien. Soms pakt het ook minder goed uit, zoals met de WiiU. Het Japanse bedrijf kiest zijn eigen weg in zijn eigen wereldje, wat bewonderenswaardig is. Nintendo heeft zijn eigen franchises, die ook echt alleen op hardware van Nintendo te vinden is.

Mobiele spelletjes

Een overstap naar andere platformen leek ondenkbaar. Mobiele games zijn een goudmijn, maar de gamefabrikant wil logischerwijs niet zijn eigen handhelds kannibaliseren. Bovendien verliest Nintendo dan de controle, omdat het niet zijn eigen platform is. Nu zijn we een paar jaar verder, en heeft Nintendo toch die onwaarschijnlijke stap genomen. Het begon met Miitomo, een soort sociaal netwerk voor mobiele telefoons. Op 15 december gaat het bedrijf echter helemaal de stap nemen, want zijn mascotte, Mario, komt naar iOS in de vorm van Super Mario Run. Begin volgend jaar zal Android volgen. Het gaat om een vrij simpel doch verslavend spelletje, dat het beste van de Mario-formule combineert met de simpliciteit van mobiele spelletjes. Voor de echte volledige Nintendo-ervaring zul je alsnog binnenkort een Nintendo Switch moeten kopen, de nieuwe console van de fabrikant.

Super Mario Run

Maar goed, dat is dus het einde van een tijdperk, maar ook een nieuw begin. Analisten voorspellen al dat het spelletje in zijn eerste maand maar liefst 70 miljoen dollar zal opbrengen. Enkel Pokémon Go wist meer op te halen, een franchise die ook gedeeltelijk van Nintendo is. Gisteren werd er een nieuwe teaser voor Super Mario Run vrijgegeven, samen met een interview met Shigeru Miyamoto, de legendarische gamedesigner.

Internetverbinding

Uit dat interview bleek helaas dat je een internetverbinding nodig hebt om Super Mario Run te spelen. Volgens de ontwerper is software een belangrijk onderdeel van Nintendo’s strategie, waardoor het bedrijf ook een verfijnde speelervaring wil bieden. Daarom heb je niet alleen voor de multi-player modi een internetverbinding nodig, maar ook voor de single-player World Tour modus: “De consument betaalt voor het spel, dus dan willen we de consument ook een veilige ervaring bieden.”

Het valt mee

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar uiteindelijk komt het er gewoon op neer dat Nintendo piraterij tegen wil gaan. Een internetverbinding zorgt ervoor dat Nintendo kan checken of je het spel echt gekocht hebt. Een offline modus zou het een stuk makkelijker maken om bijvoorbeeld op Android gewoon een APK-bestandje van het spel te installeren. Na alle flash-kaartjes en gehackte Wii-consoles is het logisch dat Nintendo vanaf het begin zijn mobiele spelletjes wil beschermen tegen dergelijke praktijken. Gelukkig gaat het waarschijnlijk dus enkel om een korte check of je het spel hebt gekocht, dus niet zoals Pokémon Go die continu je data gebruikt om allerlei gegevens te downloaden. Dat zal uiteindelijk flink schelen.

 

Bron: Mashable

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters