Superbook maakt van je Android smartphone een laptop

De Superbook maakt van je Android smartphone een laptop, net zoals Continuüm dat doet voor Windows.

Superbook

De Superbook is eigenlijk alleen een omhulsel van een laptop, hij wordt aangestuurd door je Android smartphone. De laptop maakt gebruik de CPU, het geheugen en de opslag van je telefoon. Doordat het device de hardware van je smartphone gebruikt kan het apps die op je telefoon geïnstalleerd staan ook gebruiken.

Design

Superbook
Aluminium omhulsel met een zwart toetsenbord.

De Superbook heeft het meeste weg van een Apple Macbook, aluminium omhulsel met een zwart toetsenbord. Het heeft een 11,6 inch LCD scherm met een resolutie van 1366 pixels bij 768 pixels, niet Full HD maar bij een schermgrootte van 11,6 inch ruim voldoende. De laptop beschikt over een QWERTY toetsenbord met een trackpad. Op het toetsenbord zitten drie speciale knoppen, de Home of HUB knop die je ook vind op je smartphone en daarnaast de tabblad knop die alle openstaande vensters laat zien. Aan de andere kant aan het toetsenbord vinden we nog een erg handige knop, de instellingen knop. Dichtgeklapt is de laptop ongeveer anderhalve centimeter dik, 28 centimeter breed en 20 centimeter lang. Acht uur aan batterij moet genoeg zijn om al je werk te doen op de laptop.

Compatibiliteit

Superbook
De Superbook werkt op elke Android smartphone met een software versie die hoger is dan Lollipop 5.0.

De Superbook werkt op elke Android smartphone met een software versie die hoger is dan Lollipop 5.0. Zoals je voor kan stellen is het aan te raden om een snelle smartphone te gebruiken zoals een Samsung Galaxy S7, HTC 10 of de Huawei P9. Alle apps die je op je Smartphone gebruikt zijn ook te gebruiken op deze laptop. Daarnaast zijn er speciale Superbook apps die te downloaden zijn in de Play Store. Het omhulsel wordt aangestuurd door Andromium OS. Dit is een besturingssysteem dat van je smartphone een computer maakt wanneer je hem aansluit op een monitor of tv. Het is niet de eerste Android laptop die gebruik maakt van een smartphone als brein. Motorola had de Atrix lijn die niet erg succesvol was door een te hoge prijs en te weinig functies. Superbook is nog in de crowd funding periode die start op 15 juni, wil je ze helpen dan kan dat hier.

Dit is een video van een vroeg prototype van de Superbook op MWC.

 

Bron: GetSuperbook.com

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters