Superuser rechten verkregen op de Sony Ericsson Xperia arc en Xperia Play

De ontwikkelaars van XDA-Developers zijn er in geslaagd om superuser rechten te verkrijgen op de Sony Ericsson Xperia arc en de nieuwe Xperia Play. Hiermee kunnen eigenaren van de toestellen alternatieve applicaties op de toestellen zetten en software-tweaks uitvoeren.

De ontwikkelaars van XDA-Developers hebben gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid van Sony Ericsson om eigen roms op de Xperia arc en de Xperia Play te zetten. Dankzij de bootloader unlocktool konden de ontwikkelaars relatief gemakkelijk de apparaten tevens voorzien van superuser rechten, ook wel bekend als rooting. Zo is de Xperia Play voorzien van een root en ook de Xperia arc moet eraan gaan geloven.

Doordat de twee toestellen voorzien zijn van superuser rechten kunnen er nu verschillende tweaks en alternatieve software op de toestellen geladen worden. Hierdoor kunnen onder meer applicaties toegang krijgen tot de core software van het toestel die anders niet toegankelijk zou zijn. Aangezien Android op basis van Linux is ontworpen, kan men middels de root toegang krijgen tot alle opties van het OS. Zo kan men applicaties installeren om een backup te maken van alle apps en instellingen, iets dat door normale applicaties niet mogelijk is.

De roots zorgen er wel voor dat de garantie van het toestel komt te vervallen. Mocht een toestel beschadigd raken door rooting, dan trekken producenten veelal hun handen er vanaf.

Xperia arc root 
cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters