Superuser rechten verkregen op de Sony Ericsson Xperia arc en Xperia Play

De ontwikkelaars van XDA-Developers zijn er in geslaagd om superuser rechten te verkrijgen op de Sony Ericsson Xperia arc en de nieuwe Xperia Play. Hiermee kunnen eigenaren van de toestellen alternatieve applicaties op de toestellen zetten en software-tweaks uitvoeren.

De ontwikkelaars van XDA-Developers hebben gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid van Sony Ericsson om eigen roms op de Xperia arc en de Xperia Play te zetten. Dankzij de bootloader unlocktool konden de ontwikkelaars relatief gemakkelijk de apparaten tevens voorzien van superuser rechten, ook wel bekend als rooting. Zo is de Xperia Play voorzien van een root en ook de Xperia arc moet eraan gaan geloven.

Doordat de twee toestellen voorzien zijn van superuser rechten kunnen er nu verschillende tweaks en alternatieve software op de toestellen geladen worden. Hierdoor kunnen onder meer applicaties toegang krijgen tot de core software van het toestel die anders niet toegankelijk zou zijn. Aangezien Android op basis van Linux is ontworpen, kan men middels de root toegang krijgen tot alle opties van het OS. Zo kan men applicaties installeren om een backup te maken van alle apps en instellingen, iets dat door normale applicaties niet mogelijk is.

De roots zorgen er wel voor dat de garantie van het toestel komt te vervallen. Mocht een toestel beschadigd raken door rooting, dan trekken producenten veelal hun handen er vanaf.

Xperia arc root 
smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters