Superuser rechten verkregen op de Sony Ericsson Xperia arc en Xperia Play

De ontwikkelaars van XDA-Developers zijn er in geslaagd om superuser rechten te verkrijgen op de Sony Ericsson Xperia arc en de nieuwe Xperia Play. Hiermee kunnen eigenaren van de toestellen alternatieve applicaties op de toestellen zetten en software-tweaks uitvoeren.

De ontwikkelaars van XDA-Developers hebben gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid van Sony Ericsson om eigen roms op de Xperia arc en de Xperia Play te zetten. Dankzij de bootloader unlocktool konden de ontwikkelaars relatief gemakkelijk de apparaten tevens voorzien van superuser rechten, ook wel bekend als rooting. Zo is de Xperia Play voorzien van een root en ook de Xperia arc moet eraan gaan geloven.

Doordat de twee toestellen voorzien zijn van superuser rechten kunnen er nu verschillende tweaks en alternatieve software op de toestellen geladen worden. Hierdoor kunnen onder meer applicaties toegang krijgen tot de core software van het toestel die anders niet toegankelijk zou zijn. Aangezien Android op basis van Linux is ontworpen, kan men middels de root toegang krijgen tot alle opties van het OS. Zo kan men applicaties installeren om een backup te maken van alle apps en instellingen, iets dat door normale applicaties niet mogelijk is.

De roots zorgen er wel voor dat de garantie van het toestel komt te vervallen. Mocht een toestel beschadigd raken door rooting, dan trekken producenten veelal hun handen er vanaf.

Xperia arc root 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters