Superuser rechten verkregen op de Sony Ericsson Xperia arc en Xperia Play

De ontwikkelaars van XDA-Developers zijn er in geslaagd om superuser rechten te verkrijgen op de Sony Ericsson Xperia arc en de nieuwe Xperia Play. Hiermee kunnen eigenaren van de toestellen alternatieve applicaties op de toestellen zetten en software-tweaks uitvoeren.

De ontwikkelaars van XDA-Developers hebben gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid van Sony Ericsson om eigen roms op de Xperia arc en de Xperia Play te zetten. Dankzij de bootloader unlocktool konden de ontwikkelaars relatief gemakkelijk de apparaten tevens voorzien van superuser rechten, ook wel bekend als rooting. Zo is de Xperia Play voorzien van een root en ook de Xperia arc moet eraan gaan geloven.

Doordat de twee toestellen voorzien zijn van superuser rechten kunnen er nu verschillende tweaks en alternatieve software op de toestellen geladen worden. Hierdoor kunnen onder meer applicaties toegang krijgen tot de core software van het toestel die anders niet toegankelijk zou zijn. Aangezien Android op basis van Linux is ontworpen, kan men middels de root toegang krijgen tot alle opties van het OS. Zo kan men applicaties installeren om een backup te maken van alle apps en instellingen, iets dat door normale applicaties niet mogelijk is.

De roots zorgen er wel voor dat de garantie van het toestel komt te vervallen. Mocht een toestel beschadigd raken door rooting, dan trekken producenten veelal hun handen er vanaf.

Xperia arc root 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. JAMM -

  Samsung rules,

  Gast wat ben jij een zeikstraal…***** nou een op te zeiken over dingen die je toch niet snapt…Stel je snapt het wel…dan maakt het nog niet uit want dan blijf je zeiken.

  Geniet gewoon van je Galaxy Ace, S, Mini of whatever!

  Waar doe je druk over…met SOE…phonehouse medewerkertje…

 2. Samsung-Rules -

  :P3e artikel dat ik over dit gebeuren lees hier.

  Eerst zou het wel garantie zijn nu weer niet.. wat ik ook snap.. dus wat willen ze nou..

  Hopen dat iedereen zijn toestel met een andere rom flashed en dan zijn ze van de garantie af bij SOE??

  Wat ik al eerder heb gezegd.. de freaks konden deze devices toch wel flashen en een noob begint er nu nog steeds niet aan..

  Denk wel dat als een noob krijgt te horen als zijn device niet onder warranty word gemaakt als hij hem heeft ingestuurd…. dit nog wel eens slecht kan uitpakken voor SOE.. Heb geen rechten gestudeerd, maar klant zou kunnen zeggen dat SOE het maar niet moet toelaten, en uiteindelijk in zijn recht word gesteld. Denk dat dit vrijgeven van rooten op kort termijn word terug getrokken.:P

  1. Dominick -

   Nee, dan mis je toch echt een belangrijk verschil. Dit is geen actie vanuit SE, maar vanuit XDA. SE heeft de bootloader vrijgegeven. Dat is niet gelijk aan rooten, maar dat wordt er wel makkelijker door en dat is dus nu gebeurd.

   Daarnaast is er nooit echt sprake geweest van dat het onder de garantie zou vallen, daar is alleen een beetje over gespeculeerd, maar zodra SE het vrijgaf stond er duidelijk bij dat het verder niet ondersteund wordt en dat noobs het ook niet moeten gaan doen. Er is dus, behalve dat hackers nu niet meer zelf om de beveiliging heen hoeven te werken, geen wezenlijk verschil.

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters