‘Microsoft komt in 2017 met drie Surface smartphones’

Uit anonieme bronnen blijkt dat Microsoft haar verwachte Surface Phone opnieuw heeft uitgesteld, dit keer tot 2017. Ook werd het duidelijk dat het om drie verschillende modellen gaat, waar van een specifiek op bedrijven gericht is.

Microsoft

Aan het einde van vorig jaar deden er een aantal geruchten de ronde dat Microsoft bezig was met een Surface Phone, de smartphone variant van de populaire Surface tablets. Al sinds begin 2012 duiken er hints naar een Surface Phone op, maar dit keer leek het er echt op dat Microsoft klaar was om de smartphone begin dit jaar uit te gaan brengen.

Surface Phone

Helaas bleek al snel uit anonieme bronnen dat de Surface Phone was uitgesteld naar einde 2016, en kregen we de eerste specificatie te horen: het zou gaan om een smartphone met Qualcomm’s Snapdragon 820 chipset.

Na dat goede nieuws zit het de Surface Phone alsnog niet mee: Microsoft deelde vorige week tijdens de Build conferentie mede dat de focus van het bedrijf dit jaar niet bij de Windows smartphones zou liggen. Het gerucht dat vandaag op dook dat Microsoft de Surface Phone opnieuw heeft uitgesteld, dit keer naar 2017, kwam dan ook niet echt als een verassing.

Surface Phone

Drie modellen

Wel wist de anonieme bron die het slechte nieuws bracht ook wat nieuwe details over de Surface Phone te onthullen, of beter nog: Surface Phones, want Microsoft is van plan om drie modellen in 2017 uit te gaan brengen. Het standaard model van de Surface Phone zou gericht zijn op de doorsnee consument, terwijl de Surface Phone Pro het high-end model van de verwachte line-up is. Ook is Microsoft volgens de anonieme bron bezig met een speciale enterprise versie van de smartphone, voor bedrijven en scholen.

Ook zou een van de drie modellen geleverd worden met de Microsoft Pen, die we kennen van de Surface tablets. We moeten dus nog tot 2017 wachten voor we zeker zullen weten wat Microsoft van plan is, maar dat er een Surface smartphone komt is vrijwel zeker.

De Surface Pro 4
De Surface Pro 4

Windows 10 Mobile

Dit jaar wil het Amerikaanse bedrijf zich focussen op het verbeteren van Windows 10 Mobile, en andere merken blijven natuurlijk wel gewoon Windows Phones uitbrengen. Met haar eigen Surface Phones kan Microsoft hopelijk eindelijk de markt op een serieuze manier betreden, al liftende op het succes van de Surface formule. De high-end Surface Pro modellen zijn de gouden standaard voor professionele hybride tablets en steeds meer bedrijven omarmen Microsoft’s mobiele producten. De vraag blijft echter: is Microsoft te laat?

Bron: Windows Central

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. arnold -

  Ik heb tijdelijk en in afwachting van een nieuw toestel van Microsoft een low budget toestel van Microsoft aangeschaft. Ik heb er vertrouwen in dat Microsoft weer een spectaculair vlaggenschip op de markt brengt.

 2. Wim -

  Geweldig dat er weer nieuwe modellen komen, als ik iedereen zie robben met hun IOS en zelfs met hun Android lach ik in mijn vuistje zeker als ik weet dat zie minimaal 3x zoveel betaald hebben met veel minder mogelijkheden. Laatst had IOS een uitvinding gedaan met een OV optie, nou die heeft Windows al jaren. Standaard Word en Excel, ik zou het niet wilken missen. Jammer dat de app ontwikkelaars dat niet zien of niet wilken zien, die gokken liever op de grote kudde die een Android kopen omdat ze dan dat spelletje kunnen doen en omdat de ander ook zo’n telefoon heeft. Mensen denk eens na

 3. Hansz -

  Bij Microsoft denken ze blijkbaar dat iedereen maar blijft wachten op een fatsoenlijk toestel, terwijl ze alleen maar een steeds grotere achterstand op Android en IOS oplopen. Onbegrijpelijk waarom ze Nokia hebben overgenomen. Vele 3th party apps in de windows store voor de telefoon hebben al jaren geen update gehad of worden zelfs niet meer ondersteund. Maar ze blijven er wel in staan want anders houden ze helemaal niks meer over. Met windows Phone is het constant 1 stap vooruit en 3 stappen achteruit. Mijn laatste windows toestel, de Lumia 950XL bleek b.v. veel notificaties van apps zoals Facebook e.d. gewoon niet door te laten. Ik ben er in ieder geval helemaal klaar mee en overgestapt op een iPhone 6S plus. Wat een verademing, mooie apps en…. alles werkt. Natuurlijk Microsoft, neem vooral een break van Windows Phone want per slot blijft iedereen vast wel wachten tot je eens met iets fatsoenlijks op de markt komt.

 4. mark -

  ik denk wel dat ze te laat zijn. ook vooral omdat ios en android. makkelijker is en vele apps hebben. de apps die in wondows staan zijn vaak niet zo goed als op de andere platformen. de app aanbod mag misschien stijgen maar je kan je natuurlijk ook afvragen hoe goed de apps werken. ik heb liever een goed werkende app dan 10 nutteloze apps

 5. John -

  Ze zijn idd zelf verantwoordelijk. De consumenten die er 1 hebben of hadden zaten jaar na jaar te wachten op verbetering. Dan snap ik ook goed dat ze spontaan overstappen.

 6. Robert -

  Het zit niet mee?
  Sinds 2011 is het een waggelend beleid omtrent windows phone. Ze zijn zelf verantwoordelijk dat na 5 jaar de consument terughoudend is.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters