‘Microsoft komt in 2017 met drie Surface smartphones’

Uit anonieme bronnen blijkt dat Microsoft haar verwachte Surface Phone opnieuw heeft uitgesteld, dit keer tot 2017. Ook werd het duidelijk dat het om drie verschillende modellen gaat, waar van een specifiek op bedrijven gericht is.

Microsoft

Aan het einde van vorig jaar deden er een aantal geruchten de ronde dat Microsoft bezig was met een Surface Phone, de smartphone variant van de populaire Surface tablets. Al sinds begin 2012 duiken er hints naar een Surface Phone op, maar dit keer leek het er echt op dat Microsoft klaar was om de smartphone begin dit jaar uit te gaan brengen.

Surface Phone

Helaas bleek al snel uit anonieme bronnen dat de Surface Phone was uitgesteld naar einde 2016, en kregen we de eerste specificatie te horen: het zou gaan om een smartphone met Qualcomm’s Snapdragon 820 chipset.

Na dat goede nieuws zit het de Surface Phone alsnog niet mee: Microsoft deelde vorige week tijdens de Build conferentie mede dat de focus van het bedrijf dit jaar niet bij de Windows smartphones zou liggen. Het gerucht dat vandaag op dook dat Microsoft de Surface Phone opnieuw heeft uitgesteld, dit keer naar 2017, kwam dan ook niet echt als een verassing.

Surface Phone

Drie modellen

Wel wist de anonieme bron die het slechte nieuws bracht ook wat nieuwe details over de Surface Phone te onthullen, of beter nog: Surface Phones, want Microsoft is van plan om drie modellen in 2017 uit te gaan brengen. Het standaard model van de Surface Phone zou gericht zijn op de doorsnee consument, terwijl de Surface Phone Pro het high-end model van de verwachte line-up is. Ook is Microsoft volgens de anonieme bron bezig met een speciale enterprise versie van de smartphone, voor bedrijven en scholen.

Ook zou een van de drie modellen geleverd worden met de Microsoft Pen, die we kennen van de Surface tablets. We moeten dus nog tot 2017 wachten voor we zeker zullen weten wat Microsoft van plan is, maar dat er een Surface smartphone komt is vrijwel zeker.

De Surface Pro 4
De Surface Pro 4

Windows 10 Mobile

Dit jaar wil het Amerikaanse bedrijf zich focussen op het verbeteren van Windows 10 Mobile, en andere merken blijven natuurlijk wel gewoon Windows Phones uitbrengen. Met haar eigen Surface Phones kan Microsoft hopelijk eindelijk de markt op een serieuze manier betreden, al liftende op het succes van de Surface formule. De high-end Surface Pro modellen zijn de gouden standaard voor professionele hybride tablets en steeds meer bedrijven omarmen Microsoft’s mobiele producten. De vraag blijft echter: is Microsoft te laat?

Bron: Windows Central

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters