‘Surface Phone’s krijgen 8GB aan werkgeheugen’

De drie Surface Phone modellen die naar verluid volgend jaar uit zullen gaan komen krijgen volgens een anonieme bron de zeer krachtige Snapdragon 830 chipset.

Microsoft

Vorig jaar kregen we te horen dat Microsoft bijna klaar was om de Surface Phone uit te gaan brengen, de smartphone variant van de populaire Surface tablets. De Surface Phone is al vier jaar lang het onderwerp van gelekte informatie, geruchten en voorspellingen, maar dit keer leek het er echt op dat het toestel binnenkort onthuld zou gaan worden.

Het feestje ging helaas niet door, want het nieuws kwam naar buiten dat de Surface Phone uitgesteld was naar einde 2016. Wel dook de eerste informatie over de eventuele specificaties van de Surface Phone op: het toestel zou een Snapdragon 820 chipset hebben.

Microsoft Lumia 950 review Surface Phone
De Lumia 950

Surface Phone

Inmiddels is het 2016, maar toch hoeven we voorlopig geen aankondiging te verwachten: Microsoft deelde vorige maand tijdens de Build conferentie mede dat de focus van het bedrijf dit jaar niet bij de Windows smartphones zou liggen. Al snel na de conferentie liet een anonieme bron weten dat het toestel naar 2017 is uitgesteld.

Ook bleek dat het niet om een toestel ging, maar om meerdere modellen: Microsoft is van plan om drie modellen in 2017 uit te gaan brengen. Het standaard model van de Surface Phone zou gericht zijn op de doorsnee consument, terwijl de Surface Phone Pro het high-end model van de verwachte line-up is. Ook is Microsoft volgens de anonieme bron bezig met een speciale enterprise versie van de smartphone, voor bedrijven en scholen.

Snapdragon 830

Met dat uitstel krijgen de Surface Phone modellen ook een hardware upgrade, aldus een nieuwe anonieme bron. Afgelopen december kwam het nieuws naar buiten dat de onaangekondigde Snapdragon 830 chipset 8GB aan werkgeheugen ondersteunt. Onlangs dook de chipset opeens op in de lijst van processors die gebruikt kunnen worden door Windows 10 Mobile toestellen. Na een enorm teleurstellende eerste kwartaal van 2016 voor de Lumia 950 en de Lumia 950 XL moet Microsoft volgend jaar echt een laatste poging doen om het publiek te overtuigen.

Volgens de anonieme bron gaat de Snapdragon 830 chipset in combinatie met 8GB aan werkgeheugen er voor zorgen dat de toestellen niet onderdoen voor de Surface tablets. Houd wel voorlopig nog een slag om de arm gezien Qualcomm de chipset nog steeds niet officieel heeft aangekondigd en dat de Surface Phone modellen waarschijnlijk volgend jaar pas uitkomen. Kan Microsoft het tij doen keren voor haar smartphones?

Bron: Forbes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Daan -

    Ik denk dat jullie het concept van een Surface Phone niet snappen. Het doel ervan is om een telefoon met Intel x86 cpu (of AMD als ze met wat leuks komen) te bouwen die in Continuum normale desktop apps kan draaien. En dat kan niet op een ARM soc.

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters