Nieuwe strategie voor Microsoft: Surface Phone is gericht op bedrijven

Microsoft laat zich niet uit de weg slaan door de tegenvallende prestaties van Windows 10 Mobile. Het bedrijf wil zich met de aankomende Surface Phone op de zakelijke markt storten.

Surface Phone

Surface
Kevin Gallo

Volgens Microsoft’s Corporate VP of Windows, Kevin Gallo, zal de langverwachte Surface Phone vooral op bedrijven gericht zijn. Al sinds 2012 doen er geruchten de ronde dat Microsoft bezig is met de ontwikkeling van een smartphone tegenhanger van de populaire Surface Pro hybride tablets. Sindsdien kwam meerdere malen het nieuws naar buiten dat het toestel was uitgesteld, en de tegenvallende prestaties van de Windows Phone’s op de smartphonemarkt hielp ook niet echt mee. Toch weten we dankzij aanhoudende geruchten en informatie van Microsoft dat de high-end alleskunner er eind dit jaar of begin volgend jaar toch echt aan komt.

Windows Phone

Recente onderzoeken wezen uit dat Windows Phone’s hun (al zeer kleine) marktaandeel snel aan het verliezen zijn. Windows 10 Mobile wist niet de verandering te brengen die Microsoft had verwacht, de Lumia 950 en Lumia 950 XL flopten onder andere dankzij een beperkte app selectie en de smartphonemarkt raakt sowieso al verzadigd. Dat had onder andere als gevolg dat Microsoft slechts een aantal jaar na de overname van het Finse bedrijf Nokia het smartphonemerk alweer verkocht aan een ander bedrijf. Ook ontsloeg Microsoft een groot deel van zijn medewerkers die werkzaam waren in de mobiele divisie van het bedrijf. De Surface Phone wordt volgens anonieme bronnen veilig ontwikkeld in de losstaande Surface divisie.

Bedrijven

Tijdens een recent evenement liet Microsoft’s Kevin Gallo echter weten dat het bedrijf de hoop niet opgeeft voor Windows 10 Mobile. Microsoft wil zich meer gaan focussen op de zakelijke markt, waar de interesse in het stabiele besturingssysteem een stuk groter is. Het penetreren van van de low-end markt kon volgens Gallo niet winstgevend worden. Volgens de topman van Microsoft is het bedrijf bezig met nieuwe innoverende producten die de kracht van Windows nog beter benutten.

Indrukwekkende specificaties

Naar verwachting wordt de Surface Phone een krachtig toestel, met de aankomende Snapdragon 830 chipset en maar liefst 8GB aan werkgeheugen. Daarnaast zou de smartphone ook Continuum ondersteunen. De laatste geruchten wijzen op een lancering in januari 2017, maar het zou ook zomaar kunnen dat Microsoft het vlaggenschip eind dit jaar al gaat onthullen. Het blijft afwachten hoe Microsoft het app-probleem op gaat lossen, wat ook blijft bestaan met krachtige hardware.

 

 

Bron: The Register

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Barta123 -

    Waar halen jullie steeds vandaan dat Microsoft ‘haar kleine marktaandeel al zeer snel aan het verliezen is’? Het lijkt me sterk hoor, in 2014-2015 is er eigenlijk niet eens een flagship-device geweest, net als andere telefoons die nogal magertjes waren. Ik bezig zelf een 950, maar ik vind W10M juist de meest afgewerkte versie die ze ooit geleverd hebben. Oké, het begin was buggy, maar ik heb een Xperia telefoon (Z5-reeks) die in de huidige staat meer bugs heeft… En je raadt het al, Android. Er komt vast wel een tijd dat mensen uitgekeken op de duopoly van Android en iOS.

    iOS is al helemaal een draak om mee te werken en Android doet het met haar inconsistentie al niet heel veel beter als je het mij vraagt… (nogmaals dit is mijn opinie/visie, dus voel je vooral niet op je teentjes getrapt)

    1. Bas van den Berg -

      Helemaal eens. Windows mobile phone steekt met kop en schouders boven de rest uit. En dat met die ontbrekende app’s valt ook wel mee. Alle nodige app’s draaien gewoon onder WMF. Alleen geen 10.000 dezelfde.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters