Nieuwe strategie voor Microsoft: Surface Phone is gericht op bedrijven

Microsoft laat zich niet uit de weg slaan door de tegenvallende prestaties van Windows 10 Mobile. Het bedrijf wil zich met de aankomende Surface Phone op de zakelijke markt storten.

Surface Phone

Surface
Kevin Gallo

Volgens Microsoft’s Corporate VP of Windows, Kevin Gallo, zal de langverwachte Surface Phone vooral op bedrijven gericht zijn. Al sinds 2012 doen er geruchten de ronde dat Microsoft bezig is met de ontwikkeling van een smartphone tegenhanger van de populaire Surface Pro hybride tablets. Sindsdien kwam meerdere malen het nieuws naar buiten dat het toestel was uitgesteld, en de tegenvallende prestaties van de Windows Phone’s op de smartphonemarkt hielp ook niet echt mee. Toch weten we dankzij aanhoudende geruchten en informatie van Microsoft dat de high-end alleskunner er eind dit jaar of begin volgend jaar toch echt aan komt.

Windows Phone

Recente onderzoeken wezen uit dat Windows Phone’s hun (al zeer kleine) marktaandeel snel aan het verliezen zijn. Windows 10 Mobile wist niet de verandering te brengen die Microsoft had verwacht, de Lumia 950 en Lumia 950 XL flopten onder andere dankzij een beperkte app selectie en de smartphonemarkt raakt sowieso al verzadigd. Dat had onder andere als gevolg dat Microsoft slechts een aantal jaar na de overname van het Finse bedrijf Nokia het smartphonemerk alweer verkocht aan een ander bedrijf. Ook ontsloeg Microsoft een groot deel van zijn medewerkers die werkzaam waren in de mobiele divisie van het bedrijf. De Surface Phone wordt volgens anonieme bronnen veilig ontwikkeld in de losstaande Surface divisie.

Bedrijven

Tijdens een recent evenement liet Microsoft’s Kevin Gallo echter weten dat het bedrijf de hoop niet opgeeft voor Windows 10 Mobile. Microsoft wil zich meer gaan focussen op de zakelijke markt, waar de interesse in het stabiele besturingssysteem een stuk groter is. Het penetreren van van de low-end markt kon volgens Gallo niet winstgevend worden. Volgens de topman van Microsoft is het bedrijf bezig met nieuwe innoverende producten die de kracht van Windows nog beter benutten.

Indrukwekkende specificaties

Naar verwachting wordt de Surface Phone een krachtig toestel, met de aankomende Snapdragon 830 chipset en maar liefst 8GB aan werkgeheugen. Daarnaast zou de smartphone ook Continuum ondersteunen. De laatste geruchten wijzen op een lancering in januari 2017, maar het zou ook zomaar kunnen dat Microsoft het vlaggenschip eind dit jaar al gaat onthullen. Het blijft afwachten hoe Microsoft het app-probleem op gaat lossen, wat ook blijft bestaan met krachtige hardware.

 

 

Bron: The Register

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters