‘Zakelijk vlaggenschip: dit zijn de specificaties van de Surface Phone’

Microsoft gaat zich naar verluidt met de Surface Phone op de zakelijke markt storten. Vandaag zijn de vermeende specificaties van de huidige prototypes opgedoken.

Microsoft

Microsoft Surface Phone
Speculatieve renders van de Surface Phone

Microsoft geeft zelf ruiterlijk toe dat ze de boot hebben gemist als het om smartphones gaat. Windows Phones hebben een nihil marktaandeel, en je hoeft geen nieuwe Lumia-toestellen meer te verwachten. Toch geeft het bedrijf het nog niet op. Zo gaf Microsoft CEO Satya Nadella afgelopen week nog aan dat hij de ultieme mobiele telefoon wil maken. Dit keer gaat Microsoft het echter anders aanpakken. Rechtstreeks het gevecht met Samsung om de consument aangaan heeft geen zin.

Daarom gaat de fabrikant zich richten op de zakelijke markt, een gebied waar Microsoft met zijn software natuurlijk een zeer grote speler is: “We zijn gestopt met de ‘ik-ook’-dingen doen. In plaats daarvan doen we dingen die, zelfs als ze nu heel kleinschalig zijn, heel erg geconcentreerd zijn op een bepaalde groep klanten. Deze groep klanten heeft een aantal unieke functies nodig die wij goed kunnen uitvoeren”, aldus Nadella. Het is een aanpak die aan BlackBerry doet denken, het Canadese bedrijf dat zich op zijn zakelijke software is gaan storten na tegenvallende smartphone-verkopen.

Surface Phone

Naar verwachting wordt de eerste stap van Microsoft de Surface Phone, een toestel dat al meer dan drie jaar het onderwerp is van geruchten. Nadat het vlaggenschip naar verluidt talloze keren werd uitgesteld lijkt het erop dat de Surface Phone volgend jaar dan eindelijk zal worden aangekondigd. De doorgaans betrouwbare website Nokia Power heeft de vermeende specificaties van de huidige prototypes bemachtigd.

Specificaties

Op dit moment werkt Microsoft volgens bronnen aan twee prototypes, een met 4GB aan werkgeheugen en een met 6GB aan werkgeheugen. Onder de motorkap zit naar verluidt de gloednieuwe en zeer krachtige Snapdragon 835, de chipset die je waarschijnlijk ook kunt vinden in de Samsung Galaxy S8. Het 6GB-model kan waarschijnlijk x86 apps draaien middels Continuum. Het model met 4GB aan werkgeheugen moet het met normale mobiele apps doen.


De huidige prototypes hebben een 5.5-inch scherm met een resolutie van 1440 x 2560. Microsoft gaat naar verluidt speciaal voor de zakelijke markt laptop-accessoires voor zijn vlaggenschepen uitbrengen. Denk aan een Surface Pro-achtig toetsenbord, een stylus en natuurlijk de Continuum Dock.

Korreltje zout

De Surface Phone draait volgens geruchten op Windows 10 Mobile Redstone 3, een zeer grote update die in de tweede helft van 2017 uitkomt. Het blijft allemaal echter bij geruchten, dus neem er gerust een korreltje zout bij. Hoe dan ook is het duidelijk dat Microsoft van plan is om op een serieuze manier terug te komen. In de zakelijke markt is het gebrek aan Windows 10 Mobile apps een minder groot probleem, waardoor de hardware beter tot zijn recht kan komen.

Bron: Nokia Power User

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters