Swatch eerder dan Apple met betaalhorloge in China

Apple heeft van de betaaldienst Apple Pay een prioriteit gemaakt, en heeft deze dienst dan ook al in de Apple Watch geïntegreerd. Nu slaan de Zwitsers terug: Swatch brengt eerder dan Apple zo’n wearable-betaaloptie in de voor Apple zeer belangrijke afzetmarkt China.

Swatch eerder dan Apple met betaalhorloge in China swatch bellamy 640x425

Het zint de Zwitserse horlogebedrijven maar niets dat Apple met de Apple Watch in hun markt roert. Op een tweede belangrijke Zwitsers product, banken, zit Apple ze ook al in de weg met Apple Pay. Swatch is nu eerder dan Apple in China uitgekomen met een horloge waarmee je kunt betalen. Het is niet eens een smartwatch, maar een analoog horloge met een betaalchip erin. De naam van dit product: Swatch Bellamy.

Swatch heeft China op de korrel omdat Chinezen horloges zien als statussymbool. Dit terwijl de polssieraden in de westerse wereld veelal zijn vervangen door de smartphone. Door een betaaldienst toe te voegen aan een Swatch-horloge, slaat de Zwitserse horlogefabrikant twee vliegen in een klap: het is een statussymbool waarmee ook betaald kan worden. Voor de betaaldienst wordt samengewerkt met UnionPay en de Bank of Communications.

Door een horloge uit te brengen met maar één slimme functie, betalen, opent Swatch bovendien een interessante nieuwe mogelijkheid. De meeste smartwatches proberen alles te kunnen: fitness, notificaties, muziek, bellen, spelletjes en als het even kan ook nog een betaalmogelijkheid en uiteraard het tonen van de juiste tijd. De Swatch Bellamy kan maar één van die kunstjes. Wellicht komen er nog meer horloges uit met één slimme functie. Swatch heeft daar al langjarig ervaring mee. Al in de jaren negentig kwamen er horloges uit met een ingebouwde semafoon, beter bekend als pieper.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6

Zo bespaar je opslagruimte met iOS 11 lees verder

iOS 11

iOS 11 is nu beschikbaar: 11 nieuwe features die je moet checken lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

iOS 11 iPhones iPads

Deze iPhones en iPads krijgen 19 september iOS 11 lees verder

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters