Swatch eerder dan Apple met betaalhorloge in China

Apple heeft van de betaaldienst Apple Pay een prioriteit gemaakt, en heeft deze dienst dan ook al in de Apple Watch geïntegreerd. Nu slaan de Zwitsers terug: Swatch brengt eerder dan Apple zo’n wearable-betaaloptie in de voor Apple zeer belangrijke afzetmarkt China.

Swatch eerder dan Apple met betaalhorloge in China swatch bellamy 640x425

Het zint de Zwitserse horlogebedrijven maar niets dat Apple met de Apple Watch in hun markt roert. Op een tweede belangrijke Zwitsers product, banken, zit Apple ze ook al in de weg met Apple Pay. Swatch is nu eerder dan Apple in China uitgekomen met een horloge waarmee je kunt betalen. Het is niet eens een smartwatch, maar een analoog horloge met een betaalchip erin. De naam van dit product: Swatch Bellamy.

Swatch heeft China op de korrel omdat Chinezen horloges zien als statussymbool. Dit terwijl de polssieraden in de westerse wereld veelal zijn vervangen door de smartphone. Door een betaaldienst toe te voegen aan een Swatch-horloge, slaat de Zwitserse horlogefabrikant twee vliegen in een klap: het is een statussymbool waarmee ook betaald kan worden. Voor de betaaldienst wordt samengewerkt met UnionPay en de Bank of Communications.

Door een horloge uit te brengen met maar één slimme functie, betalen, opent Swatch bovendien een interessante nieuwe mogelijkheid. De meeste smartwatches proberen alles te kunnen: fitness, notificaties, muziek, bellen, spelletjes en als het even kan ook nog een betaalmogelijkheid en uiteraard het tonen van de juiste tijd. De Swatch Bellamy kan maar één van die kunstjes. Wellicht komen er nog meer horloges uit met één slimme functie. Swatch heeft daar al langjarig ervaring mee. Al in de jaren negentig kwamen er horloges uit met een ingebouwde semafoon, beter bekend als pieper.

Bron: Ubergizmo

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters