Sygic geeft eerste video vrij van zijn navigatiesoftware voor Maemo 5

Sygic heeft een video vrijgegeven van de navigatiesoftware voor het vernieuwde Maemo OS van Nokia. De applicatie van de producent zal met de launch van de Ovi Store voor Maemo beschikbaar zijn.

Nokia N900 naviagatie Sygic

Navigatieproducent Sygic heeft grote plannen voor het nieuwe Maemo OS van Nokia. De softwareontwikkelaar biedt al navigatiesoftware voor verschillende platformen, zoals de iPhone, Symbian, Windows Mobile en Android. Sygic kondigde een tijdje geleden al aan dat het nu ook Maemo zal gaan ondersteunen. De software zou eind dit jaar via de Ovi Store van Nokia beschikbaar moeten komen voor de N900. De Ovi Store is echter nog niet beschikbaar voor het Maemo OS en het lijkt er nu op dat de software begin volgend jaar naar deze telefoon zal gaan komen.

Intussen heeft Sygic op YouTube een video vrijgegeven van de software op de N900. In de video is duidelijk te zien hoe de interface is en hoe er genavigeerd kan worden met het toestel en de software. Direct valt op dat de interface gelijk is aan die van de andere platformen waarop Sygic actief is. Verder valt uit de video op te maken dat de software ook ondersteuning zal bieden voor flitspalen en daarnaast zullen ook rijstrookwisselingen worden aangeven. Sygic Maps zal gaan concurreren met Nokia Maps dat standaard op de N900 te vinden is.

Onduidelijk is nog hoeveel de software moet gaan kosten maar de verwachting is dat voor Europa rond de 80 euro neergelegd moet gaan worden. Sygic heeft nog niet officieel laten weten wanneer het de software gaat vrijgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marcel -

  Nou nou, alsof TomTom altijd zo goed werkt! Ook TT laat je wel 's voor niks even een gezellige sight-seeing doen zonder dat hier enige reden voor is (anders dan een software bug). En er bestaat ook nog altijd zoiets als gezond verstand, het is een hulpmiddel, niks meer dan dat.

  Sygic heeft een prima prijs/prestatie verhouding.

 2. bart vuijk -

  Sygic: het is voor deze fabrikant kennelijk makkelijker om zijn software voor zoveel mogelijk platformen te produceren dan om ook eens wat moeite te steken in het navigeren zelf. Dat gaat namelijk nogal eens totaal onbegrijpelijk fout met dit programma. Voorbeelden te over, op Tweakers is er een forum aan gewijd. Mensen die in een rechte lijn naar huis rijden worden ineens een zijweggetje ingestuurd, waar ze na honderd meter weer moeten omdraaien om hun rechte lijn te vervolgen.

  Zolang Sygic dit soort dingen niet verbetert, kan het alleen maar met Tomtom concurreren zolang Tomtom niet voor Android, Maemo en Symbian beschikbaar is. Zodra TT besluit hier wel navigatiesoftware voor uit te brengen, is Sygic volgens mij weg bij gebrek aan kwaliteit.

  En da's best jammer, want met wat zinvolle verbeteringen onder de motorkap zou het best wat kunnen worden. Het ziet er in ieder geval goed uit, beter dan de meeste concurrenten.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters