Symantec: miljoenen Androidtelefoons geïnfecteerd met malware

Symantec, maker van antivirusprogramma’s, meldt in een rapport dat een tot vijf miljoen Androidtelefoons zijn geïnfecteerd met malware. Het gaat om spyware die is geïdentificeerd als het Android.Counterclank virus.

Android malwareHet virus verzamelt gegevens over de gebruiker van de telefoon en verstuurt die naar kwaadwillenden. De malware is aangetroffen in dertien apps, waarvan een aantal inmiddels uit de Android Market is verwijderd. Vermoedelijk door Google.

De meeste malware deed zich voor als een populair spelletje, maar was daar feitelijk een kopie van, die was voorzien van het virus. Het is feitelijk een trojaans paard. Het stelt kwaadwillenden in staat om gegevens uit de telefoon te sponzen en het toestel op afstand over te nemen of er commando’s heen te sturen zonder medeweten van de eigenaar.

Het gaat om de volgende dertien apps, en wie die op zijn telefoon heeft staan kan die beter meteen deleten: Counter Elite Force, Counter Strike Ground Force, CounterStrike Hit Enemy, Heart Live Wallpaper, Hit Counter Terrorist, Stripper Touch girl, Balloon Game, Deal & Be Millionaire, Wild Man, Pretty women lingerie puzzle, Sexy Girls Photo Game, Sexy Girls Puzzle en Sexy Women Puzzle.

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. smoking -

    de gebruiker is zelf verandwoordelijk. download voor zijn eigen veiligheid. zelfde voor bellen mensen kunnen je afluisteren. dus andriod onveilig ja en nee windows is ook zo lek als een mandje windows 7 op de pc.

    neem avast die is goed voor andriod ios te vinden.

  2. Angelo -

    De eerste twee reacties zijn iteraard android gebruikers, maar weten donders goed dat de android market vol gevaren schuilt. Symantec zal heus zelf wel eens een virusje heben verspreid, maar over bovenstaand hebben ze wel gelijk. Waarom moet een simpel woord spelletje toegang tot je oproepenlijst en locatie hebben.?? zo zijn er genoeg voorbeelden in de android market. Wilt niet zeggen dat de maker direct misbruik er van maakt, maar de boel is zo lek als een mandje. Android gebruikers weten niet half hoe open ze hun gegevens zetten voor derden. Nu is IOS en WP7 ook niet heilig, maar android spant de kroon in deze kwestie!!

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters