Symantec: miljoenen Androidtelefoons geïnfecteerd met malware

Symantec, maker van antivirusprogramma’s, meldt in een rapport dat een tot vijf miljoen Androidtelefoons zijn geïnfecteerd met malware. Het gaat om spyware die is geïdentificeerd als het Android.Counterclank virus.

Android malwareHet virus verzamelt gegevens over de gebruiker van de telefoon en verstuurt die naar kwaadwillenden. De malware is aangetroffen in dertien apps, waarvan een aantal inmiddels uit de Android Market is verwijderd. Vermoedelijk door Google.

De meeste malware deed zich voor als een populair spelletje, maar was daar feitelijk een kopie van, die was voorzien van het virus. Het is feitelijk een trojaans paard. Het stelt kwaadwillenden in staat om gegevens uit de telefoon te sponzen en het toestel op afstand over te nemen of er commando’s heen te sturen zonder medeweten van de eigenaar.

Het gaat om de volgende dertien apps, en wie die op zijn telefoon heeft staan kan die beter meteen deleten: Counter Elite Force, Counter Strike Ground Force, CounterStrike Hit Enemy, Heart Live Wallpaper, Hit Counter Terrorist, Stripper Touch girl, Balloon Game, Deal & Be Millionaire, Wild Man, Pretty women lingerie puzzle, Sexy Girls Photo Game, Sexy Girls Puzzle en Sexy Women Puzzle.

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. smoking -

    de gebruiker is zelf verandwoordelijk. download voor zijn eigen veiligheid. zelfde voor bellen mensen kunnen je afluisteren. dus andriod onveilig ja en nee windows is ook zo lek als een mandje windows 7 op de pc.

    neem avast die is goed voor andriod ios te vinden.

  2. Angelo -

    De eerste twee reacties zijn iteraard android gebruikers, maar weten donders goed dat de android market vol gevaren schuilt. Symantec zal heus zelf wel eens een virusje heben verspreid, maar over bovenstaand hebben ze wel gelijk. Waarom moet een simpel woord spelletje toegang tot je oproepenlijst en locatie hebben.?? zo zijn er genoeg voorbeelden in de android market. Wilt niet zeggen dat de maker direct misbruik er van maakt, maar de boel is zo lek als een mandje. Android gebruikers weten niet half hoe open ze hun gegevens zetten voor derden. Nu is IOS en WP7 ook niet heilig, maar android spant de kroon in deze kwestie!!

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters