Symbian Belle wordt begin 2012 vrijgegeven door Nokia

Nokia heeft een statement uitgebracht waarin het bedrijf meldt dat in het eerste kwartaal van 2012 Symbian Belle als update wordt vrijgegeven. De update zal voor de Nokia N8, E7, X7, C6-01, C7, Oro, E6 en de 500 uit gaan komen.

Het statement van Nokia is afgegeven aan All About Symbian. Volgens de site zal Nokia begin 2012 gaan beginnen met het uitrollen van deze grote update.

Nokia had eerder nog gezegd dat de Belle-update eind 2011 uit zou komen, maar deze is klaarblijkelijk vertraagd. Nokia laat in het statement weten dat de update nu voor begin 2012 op de planning staat. Een aantal toestellen zal dan ook de update ontvangen. Zo zullen de N8, E7, X7, C6-01, C7, Oro, E6, en de Nokia 500 naar Belle worden getransformeerd.

Met Symbian Belle weet Nokia de interface van het OS verder te verbeteren. Zo kunnen widgets op elke willekeurige positie geplaatst worden. Daarnaast is er een dropdown-menu bij gekomen die veel weg heeft van die in het Android OS. Ook het menu is meer gericht op touchinput en daarnaast is een paar applicaties, waaronder de browser, flink verbeterd.

Nokia 701

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. hansdegebruiker -

  nokia probeert krampachtig te overleven en blijft maar inversteren in het verouderde symbian.
  heb zelf de n900 gehad en hoopte dat nokia deze nieuwe richting zou vasthouden, maar helaas.
  hoop voor hun dat de microsoft deal gaat lukken anders ziet het er somber uit voor nokia met het ouderwetse symbian.

 2. camestrale -

  heb nokia n8 met symbian-belle update zien werken,is absoluut een grote verbetering,wacht maar af.ben het wel met hans eens over het(ram)geheugen.vraag mij af hoe nokia dit gaat oplossen? Nokia is bezig met een comeback.één fout is fataal !ga er vanuit dat nokia dit wel goed roggeld

 3. jelle -

  nou. ik krijg steeds meer vertrouwen in nokia!
  en eerlijk is eerlijk, dit ziet er gewoon leuk uit 🙂
  over smaak valt natuurlijk niet te twisten maarja.
  aan symbian heb ik nog geen slechte dingen ontdekt behalve de hoeveelheid apps, maar daar heb ik mijn itouch voor 🙂 wat vinden jullie van nokia's software? ik wil namelijk als nieuwe telefoon de nokia asha 303 kopen.

  groets, jonge bezoeker

 4. HansBatser -

  Ja hoor Hans, als die toestellen te weinig geheugen hadden dan ging Nokia echt niet Belle daarvoor beschikbaar maken. Ik denk dat Nokia beter weet wat hun toestellen kunnen dan Hans.

 5. Hans -

  Als ik het plaatje zie, zoals de agenda en tijd wiidget dan vind ik het er niet mooier op geworden, eerder terug in de tijd. (grafisch gezien). Ook is het nog maar afwachten of toestellen als de N8 en E7 voldoende (ram)geheugen zullen overhouden na de Belle update want de toestellen die er al mee op de markt zijn die hebben 512 ram en een 1gHz processor.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters