Symbian- en Windows Phone-apps verkopen het best

Een Duits onderzoeksbureau heeft bekeken hoe het zit met het aantal downloads in de diverse app stores. En het blijkt dat de apps in de Ovi Store, met Symbian-apps voor Nokiatoestellen, en de Windows Marketplace veruit het best lopen.

Ovi Store Nokia

Apps in die downloadwinkels lopen veel beter dan dezefde apps die in de App Store van Apple staan. Dat heeft domweg te maken met het feit dat er in de Ovi Store en de Windows Marketplace veel minder apps zitten dan in Apple’s App Store, meldt het onderzoeksbureau. Waar je in de App Store tientallen apps hebt die hetzelfde doen en dus de spoeling nogal dun maken, heb je in de Ovi Store of de Windows Marketplace maar een app en gebruikers die naar die functie op zoek zijn moeten die dus wel downloaden, omdat er geen andere is.

Dat leidt ertoe dat een Ovi Store-app maar liefst 160 procent meer wordt verkocht dan een vergelijkbare iOS-app. De Windows Marketplace zit 80 procent boven de downloads in de App Store en BlackBerry World verkoopt 43 procent meer.

De enige die achter de App Store aan sukkelt, is de Android Market. De apps in deze downloadwinkel doen het zelfs slechter dan die in de App Store. Wat wellicht iets te maken heeft met het feit dat er nog geen eenduidig en eenvoudig betalingssysteem bestaat voor de Android-apps.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters