Symbian Foundation gaat officieel van start

Symbian Foundation heeft gisteren aangekondigd dat het zijn deuren heeft geopend voor nieuwe klanten. De opvolger van het Symbian OS is hiermee officieel van start gegaan.

Symbian Foundation

Net voor het Mobile World Congress kondigde Nokia aan dat het zijn Symbian-platform open source ging maken waardoor andere bedrijven en ontwikkelaars met het OS mochten gaan werken en het geheel moesten gaan verbeteren. Gisteren werd bekendgemaakt dat Symbian Foundation officieel zijn deuren heeft geopend en inmiddels kunnen de eerste developers en bedrijven zich aanmelden. Het grote voordeel van het nieuwe Symbian-platform is het open karakter dat de software zal gaan krijgen. Bedrijven hebben immers volledig toegang tot de core van het platform en daarmee kunnen ze zelf nieuwe functionaliteiten toevoegen en het OS helemaal een eigen stijl geven zoals Sony Ericsson dat heeft gedaan bij de Idou. Het ontwikkelingsproces van een nieuwe versie van het Symbian-platform bestaat ruwweg uit zes fases, zo werd vorige maand duidelijk.

In de eerste fase, die een jaar duurt, wordt de software op de roadmap gezet en wordt bedacht welke functies de nieuwe release moet bevatten. De tweede fase duurt een half jaar en hierin worden de eerste builds van de software gemaakt. Ook worden nieuwe functies omgezet in code, die in fase drie bij elkaar geschraapt zullen worden tot een nieuwe softwareversie. In deze fase, die ook een half jaar duurt, wordt ook de eerste bèta van de release gemaakt. In fase vier wordt de eerste bètaversie getest en worden alle bugs eruit gehaald, verder wordt de software gefinetuned. Er worden vanaf dat moment ook geen nieuwe functies meer toegevoegd. Na een half jaar bètatesten is de software stabiel genoeg om op de markt te komen en zullen dus ook de eerste toestellen met de nieuwe versie erop gereleased worden. Hierna, in fase vijf, worden er alleen nog een aantal bugs platgeslagen en zal de focus hoofdzakelijk op nieuwe releases gericht zijn. Na een jaar, wanneer fase zes ingaat, wordt de software niet meer ondersteund en zullen er ook geen nieuwe toestellen meer uitkomen die op deze versie draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters