'Symbian Foundation gaat zich zelf opheffen'

De stichting achter Symbian heeft met het aanstellen van een nieuwe CEO als nieuwe doelstelling gekregen om winstgevend te zijn en om kosten te drukken. Mocht dit niet lukken dan bekijkt de stichting de mogelijkheid om zich zelf op te heffen en eventueel zich weer samen te voegen met Nokia.

Symbian Foundation

Volgens The Register verkeert The Symbian Foundation ook intern in zwaar weer. Nadat vorige week plots aangekondigd werd dat haar CEO aan de kant werd gezet voor een CEO die meer een achtergrond op financiën heeft, leek de stichting halsoverkop een nieuwe koers te moeten gaan varen.

Volgens de bron is de stichting inderdaad een nieuwe weg ingeslagen met haar nieuwe CEO die vooral gericht is op prestatie en het reduceren van kosten en het optimaliseren van de omzet met daarbij behorende winst. De nieuwe CEO, genaamd Tim Holbrow, was eerder CFO binnen de stichting en heeft als nieuwe koers bepaald dat het niet zo zeer meer om productontwikkeling gaat maar meer om financiële prestaties. De stichting moet nog wel akkoord gaan met de nieuwe koers, maar volgens The Register heeft de stichting weinig keus en zit het momenteel zelfs te onderzoeken of het zichzelf niet zal opheffen en zich weer zal samenvoegen met Nokia.

De stichting heeft nog erg weinig klanten over en dat zijn vooral kleine Aziatische spelers zoals ZTE en Huawei. Nokia is en blijft de grootste klant, nadat andere klanten zoals Samsung en Sony Ericsson de stichting en het OS al de rug hebben toegekeerd. Producenten lijken naast het verloren vertrouwen in het OS ook de buy-in voor Symbian te hoog te vinden. Hoewel Symbian opensource is voor ontwikkelaars, dienen bedrijven nog wel een flinke som geld neer te leggen om het te mogen gebruiken op hun telefoons. Hierdoor zouden producenten als LG het OS altijd links hebben laten liggen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters