'Symbian Foundation komt met eigen applicatiewinkel genaamd Horizon'

Symbian Foundation, de opvolger van het huidige Symbian OS, heeft laten weten bezig te zijn met een eigen applicatiewinkel. Het bedrijf wil met haar eigen model er voor zorgen dat ontwikkelaars toegang hebben tot de verschillende Symbian-shops.

Symbian Foundation

Symbian Foundation heeft haar plannen bekend gemaakt om als publisher te gaan optreden voor bedrijven die een applicatie hebben gemaakt voor het nieuwe Symbian OS. Aangezien er veel bedrijven zijn die al een licentie hebben genomen op Symbian Foundation maar met een eigen applicatiewinkel werken zoals Sony Ericsson en Nokia, is het voor ontwikkelaars niet handig om hun applicatie steeds in een andere shop te moeten aanmelden. Symbian Foundation wil graag dit gat dichten door een eigen model te lanceren genaamd Horizon waarbij ontwikkelaars de applicatie indienen bij Horizon en die zorgt er vervolgens weer voor dat de applicatie in de verschillende applicatiewinkels komt van de verschillende producenten die op het Symbian Foundation platform lopen. Horizon zal daarnaast ontwikkelaars helpen met het ontwikkelen van een applicatie, de marketing ervan en ook het betaalmodel te selecteren.

Momenteel beschikt Symbian wereldwijd over net geen 50% marktaandeel als OS. Symbian Foundation is inmiddels al open voor inschrijven voor bedrijven en de eerste telefoon met dit nieuwe OS wordt waarschijnlijk de Sony Ericsson Satio die eind dit jaar op de markt zal gaan liggen.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters