Symbian Foundation presenteert plannen voor 2010

Directeur Lee Williams van de Symbian Foundation meent dat het Symbian-platform een succesvol jaar zal beleven in 2010. Met de steun van Nokia wil de stichting smartphones voor de massa maken.

Lee Williams Symbian

Hoewel het Symbian-besturingssysteem marktaandeel lijkt te verliezen, blijft directeur van de Symbian Foundation, Lee Williams, positief over het aankomende jaar. Met name door de hulp van Nokia wil de stichting ervoor zorgen dat er progressie geboekt wordt, en dat meer mensen gebruik gaan maken van het Symbian-platform. Door hulp van Nokia moet de stichting door gaan groeien, en er volgend jaar in slagen om smartphones uit te brengen die rond de 150 dollar kosten. Williams wil ervoor zorgen dat het Symbian-telefoons “smartphones for the masses” zijn. Op dit moment heeft het Symbian-platform het grootste aandeel in de wat minder welvarende landen, wat het uitbrengen van relatief goedkope smartphones een logische strategie maakt.

De Symbian Foundation-directeur verwacht smartphones te verkopen aan mensen die te arm zijn om een computer te betalen, om zo toch van het internet gebruik te kunnen maken. Williams is van mening dat de toekomst van het web bij mobiele apparaten ligt, en wil door middel van nieuwe Symbian-releases en -telefoons ervoor zorgen dat meer mensen online kunnen komen. Hoe de stichting de concurrentie van andere smartphoneplatforms gaat bestrijden wordt niet vermeld.

Bron: Symbian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Dat niet direct denk ik, maar het is ook wel bekend dat nokia voor high-end-telefoons meer meamo gaat gebruiken, dus ik denk dat symbian op de lange termijn wel meer naar de goedkope toestellen gaat. Ik zie trouwens vooral sony ericsson nog wel een aantal high-end symbian toestellen maken.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters