Symbian in ontwikkeling

Het Symbian-platform lijkt in beweging te zijn. Vorige week was er een vergadering van de vier Symbian Foundation-raden, met een herziening van het Symbian Releaseplan als belangrijkste onderwerp. David Wood plaatste de belangrijkste inhoud hiervan op de blog van de Symbian Foundation en zoals hij zelf al wist te melden, staan hier heel wat interessante feiten bij.

Symbian Foundation releaseplan

De volgende Symbian-release, Symbian milestone 2, zal eind dit jaar beschikbaar zijn en voor verschillende soorten schermrevoluties en invoermethodes op de markt komen. Het hoofdkenmerk van deze nieuwe Symbian-software is dat hij beschikt over een aanpasbaar hoofdscherm, met onder andere ondersteuning voor embedded widgets.

De volgende Symbian-release, Symbian milestone 3 genaamd, zal begin volgend jaar zijn intrede doen en zal beschikken over de zogenaamde ‘Screenplay’- en ‘Freeway’-technologie. De eerste hiervan heeft te maken met een geïntegreerde ondersteuning, van door hardware versnelde inhoud, in GUI- (gebruikers interface) elementen. De ‘Freeway’-technologie zal het communicatieniveau verhogen tot de snelheid van een normale internetverbinding.

Daarnaast komt er ook nog een volgende versie van Symbian aan, die de voorspelbare naam Symbian milestone 4 zal dragen. De belangrijkste functie hiervan wordt een optimalisatie van Qt (een programma voor applicatie-ontwikkeling) voor Symbian. Deze versie zal een nieuwe Qt-bibliotheek krijgen, genaamd ‘Orbit’, die meer dan 50 widgets zal bevatten en de bestaande ‘Avkon’-widgetset zal vervangen. Daarnaast zal de applicatiesuite opnieuw geschreven worden, om goed gebruik te kunnen maken van bovengenoemde mogelijkheden.

We lijken dus drukke Symbian-tijden tegemoet te gaan, met vooral interessante ontwikkelingen voor developers. Gelukkig kan wat de developer interesseert, bijna alleen maar voordelig uitpakken voor de consument.

Bron: Symbian Foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters