Symbian in ontwikkeling

Het Symbian-platform lijkt in beweging te zijn. Vorige week was er een vergadering van de vier Symbian Foundation-raden, met een herziening van het Symbian Releaseplan als belangrijkste onderwerp. David Wood plaatste de belangrijkste inhoud hiervan op de blog van de Symbian Foundation en zoals hij zelf al wist te melden, staan hier heel wat interessante feiten bij.

Symbian Foundation releaseplan

De volgende Symbian-release, Symbian milestone 2, zal eind dit jaar beschikbaar zijn en voor verschillende soorten schermrevoluties en invoermethodes op de markt komen. Het hoofdkenmerk van deze nieuwe Symbian-software is dat hij beschikt over een aanpasbaar hoofdscherm, met onder andere ondersteuning voor embedded widgets.

De volgende Symbian-release, Symbian milestone 3 genaamd, zal begin volgend jaar zijn intrede doen en zal beschikken over de zogenaamde ‘Screenplay’- en ‘Freeway’-technologie. De eerste hiervan heeft te maken met een geïntegreerde ondersteuning, van door hardware versnelde inhoud, in GUI- (gebruikers interface) elementen. De ‘Freeway’-technologie zal het communicatieniveau verhogen tot de snelheid van een normale internetverbinding.

Daarnaast komt er ook nog een volgende versie van Symbian aan, die de voorspelbare naam Symbian milestone 4 zal dragen. De belangrijkste functie hiervan wordt een optimalisatie van Qt (een programma voor applicatie-ontwikkeling) voor Symbian. Deze versie zal een nieuwe Qt-bibliotheek krijgen, genaamd ‘Orbit’, die meer dan 50 widgets zal bevatten en de bestaande ‘Avkon’-widgetset zal vervangen. Daarnaast zal de applicatiesuite opnieuw geschreven worden, om goed gebruik te kunnen maken van bovengenoemde mogelijkheden.

We lijken dus drukke Symbian-tijden tegemoet te gaan, met vooral interessante ontwikkelingen voor developers. Gelukkig kan wat de developer interesseert, bijna alleen maar voordelig uitpakken voor de consument.

Bron: Symbian Foundation

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters