Symbian stichting heft zich zelf op en gaat licenties beheren

De stichting achter Symbian heeft vandaag bekend gemaakt dat de stichting zich zelf gaat opheffen en gaat omvormen tot een non-profit organisatie. Het bedrijf gaat geleidelijk zich zelf opheffen tot dat er alleen nog managers binnen Nokia overblijven die de licenties van Symbian zullen beheren.

De stichting die het Symbian OS in beheer heeft, heeft na intern beraad en na het vervangen van haar CEO besloten dat het zich gaat zelf opheffen als stichting. Feitelijk is de stichting van plan om na 2011 een lege huls achter te laten van een non-profit organisatie die de licenties van het Symbian OS in beheer heeft. Inhoudelijk betekent het dat de stichting geen personeel meer zal hebben en niet meer de ontwikkeling zal beheren van het OS. De verwachting is dat de ontwikkeling naar Nokia wordt getrokken en dat in de loop van 2011 de ontwikkelaars en managers de laan uit worden gestuurd om zo een lege omhulsel achter te kunnen laten.

De stichting meld dat het samen met Nokia ervoor gaat zorgen dat de ontwikkeling van het OS niet in gevaar zal komen. De producent heeft nogmaals bevestigd dat het achter het OS blijft staan ondanks de vele tegenslagen. De stichting geeft als rede dat de huidige structuur van een stichting niet meer werkbaar is en rieel. Hierdoor ziet de stichting zich genoodzaakt om fors in de kosten te snijden en zich als een non-profit organisatie neer te zetten binnen Nokia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters