Symbian stichting heft zich zelf op en gaat licenties beheren

De stichting achter Symbian heeft vandaag bekend gemaakt dat de stichting zich zelf gaat opheffen en gaat omvormen tot een non-profit organisatie. Het bedrijf gaat geleidelijk zich zelf opheffen tot dat er alleen nog managers binnen Nokia overblijven die de licenties van Symbian zullen beheren.

De stichting die het Symbian OS in beheer heeft, heeft na intern beraad en na het vervangen van haar CEO besloten dat het zich gaat zelf opheffen als stichting. Feitelijk is de stichting van plan om na 2011 een lege huls achter te laten van een non-profit organisatie die de licenties van het Symbian OS in beheer heeft. Inhoudelijk betekent het dat de stichting geen personeel meer zal hebben en niet meer de ontwikkeling zal beheren van het OS. De verwachting is dat de ontwikkeling naar Nokia wordt getrokken en dat in de loop van 2011 de ontwikkelaars en managers de laan uit worden gestuurd om zo een lege omhulsel achter te kunnen laten.

De stichting meld dat het samen met Nokia ervoor gaat zorgen dat de ontwikkeling van het OS niet in gevaar zal komen. De producent heeft nogmaals bevestigd dat het achter het OS blijft staan ondanks de vele tegenslagen. De stichting geeft als rede dat de huidige structuur van een stichting niet meer werkbaar is en rieel. Hierdoor ziet de stichting zich genoodzaakt om fors in de kosten te snijden en zich als een non-profit organisatie neer te zetten binnen Nokia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters