Symbian-topman laat het afweten

De topman van het Symbian Foundation heeft per direct ontslag genomen. Volgens Lee Williams zou dit zijn om persoonlijke redenen echter lijkt het erop dat de vertraging van Symbian^4 de beste man parten heeft gespeeld.

Lee Williams

Producent Nokia heeft wederom een hoog geplaatste manager moeten laten gaan nadat een belangrijk gedeelte van haar managers ontslagen is of er vandoor is gegaan. Nadat eerst de CEO werd vervangen en niet lang erna ook de voorzitter van het raad van bestuur bij Nokia zijn biezen gaat pakken, gaat de machtsstrijd binnen de producent nu ook verder richting de verschillende platformen. Nadat de topman van het nieuwe MeeGo OS een overstap gaat maken naar HP voor het WebOS, is nu ook de Symbian-topman op staande voet ontslagen, zo lijkt het. Volgens een statement van de stichting is de voorman van Symbian, dat gesitueerd in Londen is, afgehaakt om persoonlijke redenen. Het opmerkelijke is echter dat Lee Williams per direct afstand heeft gedaan van zijn zetel, wat op een mogelijk ontslag zou suggereren. Volgens de geruchten is Symbian^4 met minstens een kwartaal vertraagd en daar lijkt Williams verantwoordelijk voor te zijn geweest.

De stichting heeft nu de CFO, Tim Holbrow, benoemd tot de CEO van de stichting en deze neemt per direct het stokje over. Symbian verkeert momenteel in zwaar weer aangezien het nieuwe Symbian^3 relatief lauw ontvangen is door de pers. Ook consumenten lijken het OS in het verdomhoekje te hebben gegooid aangezien de nieuwe Nokia N8 minder goed verkoopt dan aanvankelijk was gedacht. Volgens analisten zou dit komen doordat het toestel te hoog geprijsd is en zo de concurrentie met de nieuwe iPhone en Android’s aan moet gaan, terwijl consumenten dan eerder geneigd zijn om voor de laatste twee te kiezen op dat prijspijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Nico -

    Je wordt moe van al die tegenstijdige berichten. Een noemt het een kanjer en de ander boort hem de grond in. Ben ik nu bekocht al toekomstige eigenaar?

  2. anoniempje -

    Gisteren even gespeeld uit pure intresse voor de Nokia N8. Jeetje wat een log systeem i.v.m Android en Iphone. Als Nokia slim is, stappen ze over op Android. De N8 is naar mijn mening geen smartphone, maar een cameraphone. Had meer verwacht van Symbian 3

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters