Symbian UIQ vraagt om faillissement

Het Zweedse software bedrijf Symbian UIQ heeft deze week faillissement aangevraagd. Dit naar aanleiding van het feit dat Sony Ericsson besloot ermee te stoppen, waardoor er tweehonderd mensen op straat kwamen te staan.

Het bedrijf, waar tot nu toe 350 mensen werkten, zou maandag om een faillissement gevraagd hebben, zo meldt de Zweedse regionale krant Sydöstran. Dit nieuws is dinsdag aan het personeel van Symbian UIQ verteld. Het faillissement komt niet geheel onverwachts. Sony Ericsson, de belangrijkste sponsor en gebruiker van Symbian UIQ, besloot twee maanden geleden te stoppen. De salarissen van de werknemers zouden nog wel enige tijd doorbetaald worden, zodat ze op zoek konden naar nieuw werk.

Symbian UIQ heeft niet lang de tijd gekregen om nieuwe sponsors te vinden, zo vertelt CEO Johan Sandberg. “Het was door de economische crisis ook niet mogelijk om nieuwe investeerders te vinden voor dit bedrijf.” Er is nu een curator aangesteld die de financiële zaken van het bedrijf verder afhandelt. UIQ, de touchscreenvariant van Symbian, was de laatste jaren vooral te gebruiken op de smartphones van het Zweeds-Japanse bedrijf. Sony Ericsson is nu overgeschakeld naar Windows Mobile en Android.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters