Symbian wil meer samenwerking met Google

Symbian wil de banden met Google versterken en sluit samenwerking op het gebied van besturingssystemen niet uit. Dit zegt Symbian-topman Nigel Clifford. Enkele Google-applicaties zijn al voor Symbian OS uitgebracht.

“Symbian en Google werken al samen en als de kans zich aandient, willen we die samenwerking graag uitbreiden. Dat kan op het gebied van applicaties of op het niveau van besturingssystemen”, aldus Clifford. Google heeft al diverse applicaties zoals Maps voor Symbian-mobieltjes uitgebracht, en voor Nokia-smartphones heeft Google een zoekmachine-shortcut ontwikkeld. Clifford wilde nog niet zeggen hoe de samenwerking op het gebied van besturingssystemen er volgens hem uit zou moeten zien.

Volgens Clifford is het zoeken naar sterkere banden met Google niet bedoeld als reactie op de groeiende concurrentie van opensource-besturingssystemen, maar wil Symbian softwareontwikkelaars en mobieltjesfabrikanten meer gemak bieden. Ook stelde Clifford vragen bij de doelstellingen van Googles Android met betrekking tot openheid en een royaltyvrije licentie, nu Symbian dat al heeft verwezenlijkt. Verder claimt de topman dat Symbian speciaal voor mobieltjes is ontwikkeld en daardoor een streepje voorheeft op de dekstopgeoriënteerde besturingsystemen van de concurrentie.

De timing van Symbians handreiking is wat vreemd. Nokia heeft het bedrijf eind juni overgenomen en wil het gelijknamige besturingssysteem binnen twee jaar met een opensourcelicentie uitbrengen. Daarmee wordt Symbian OS een directe concurrent van Googles Android-besturingssysteem. Hoewel Symbian nog een marktaandeel van 67 procent heeft, rammelen RIM, Microsoft, Apple en straks Google nadrukkelijk aan de poort. Zo heeft Microsoft zich het ambitieuze doel gesteld om in 2012 veertig procent van de smartphonemarkt in handen te hebben.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters