Symbian^3 aangekondigd door Symbian Foundation

De Symbian Foundation heeft vandaag een nieuwe versie van haar besturingssysteem aangekondigd, deze Symbian^3 is het eerste ‘echte’ Symbian Foundation-systeem en heeft qua UI flink wat updates gehad.

Symbian^3 screenshot

Symbian heeft vandaag haar eerste echte Symbian Foundation-systeem aangekondigd, onder de naam Symbian^3. Symbian^1 is momenteel op de markt in de gedaante van Symbian S60 5th Edition en Symbian liet al weten versie twee over te slaan. Als verwezenlijking van dit feit is dus nu versie 3 aangekondigd met een aantal nieuwe features en een geheel nieuwe UI. Het systeem moet tegen het einde van het eerste kwartaal af zijn en moet niet veel later in de winkels liggen. Enige speerpunten zijn de ondersteuning van 4G, HDMI-ondersteuning en een muziekwinkel geïntegreerd in de radio.

De interface is flink verbeterd en er is onder andere standaard ondersteuning voor widgets op de drie standby-schermen. Ook OpenGL ES is standaard geïntegreerd in het platform en ook voor multi-touch hoeven producenten geen extra moeite te doen met Symbian^3. Verder ziet alles er een stukje moderner uit, zoals je in het onderstaande filmpje kunt zien.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters