Symbian^3 vertraagd maar MeeGo komt nog dit jaar

Nokia heeft haar financiële cijfers bekend gemaakt over Q1 2010. De producent weet te melden dat de afzet van smartphones en navigatie sterk gestegen is maar het ook last heeft van concurrenten. Daarnaast is Symbian^3 vertraagd maar is het nieuwe MeeGo OS springlevend.

Nokia heeft vandaag haar financiële cijfers openbaar gemaakt over het eerste kwartaal van 2010. De producent weet een gemengd verslag te doen van haar cijfers. Allereerst is er de positieve kant waarbij Nokia fors meer smartphones wist te slijten tegenover het zelfde kwartaal van vorig jaar. Nokia verkocht maar liefst 57 procent meer slimme telefoons tegenover het zelfde kwartaal 2009. Daarnaast weet de producent vol trots te melden dat Ovi Maps meer dan 10 miljoen keer is gedownload door haar gebruikers en hierdoor weet Navteq een flinke winst te boeken in het overzicht van Nokia.

Het negatieve nieuws is dat Nokia toch wel steeds meer last heeft van grote spelers zoals BlackBerry, Apple en Android. Dit vertaald zich ook weer terug in de vertraging van het Symbian^3 OS dat voor de zomer al op telefoons te vinden moest zijn maar nu pas het volgend kwartaal in de handen van gebruikers zal komen. Daarentegen zal het MeeGo OS nog wel dit jaar haar weg vinden naar telefoons, aldus Nokia. Symbian^4 zal als gevolgd van de vertraging van Symbian^3 ook een kwartaal verlaat zijn tot het eerste kwartaal van 2011. Nokia laat tot slot weten dat haar Ovi Store nu 1.7 miljoen downloads per dag te verweken krijgt. Nokia heeft de nettowinst over het eerste kwartaal zien stijgen van 122 miljoen vorig jaar tot 349 miljoen euro. Analisten gingen uit van een hogere winst waardoor het aandeel Nokia nu 12 procent lager staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. skynet -

    even vo f duidelykheid symbian 3 zou deze zomer nog moeten uitkomen ma pas volgend kwartaal?? en meego gaat het wel lukken van het jaar? hoe dan? volgend kwartaal is nog steeds van het jaar!

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters