Symbian^3 vertraagd maar MeeGo komt nog dit jaar

Nokia heeft haar financiële cijfers bekend gemaakt over Q1 2010. De producent weet te melden dat de afzet van smartphones en navigatie sterk gestegen is maar het ook last heeft van concurrenten. Daarnaast is Symbian^3 vertraagd maar is het nieuwe MeeGo OS springlevend.

Nokia heeft vandaag haar financiële cijfers openbaar gemaakt over het eerste kwartaal van 2010. De producent weet een gemengd verslag te doen van haar cijfers. Allereerst is er de positieve kant waarbij Nokia fors meer smartphones wist te slijten tegenover het zelfde kwartaal van vorig jaar. Nokia verkocht maar liefst 57 procent meer slimme telefoons tegenover het zelfde kwartaal 2009. Daarnaast weet de producent vol trots te melden dat Ovi Maps meer dan 10 miljoen keer is gedownload door haar gebruikers en hierdoor weet Navteq een flinke winst te boeken in het overzicht van Nokia.

Het negatieve nieuws is dat Nokia toch wel steeds meer last heeft van grote spelers zoals BlackBerry, Apple en Android. Dit vertaald zich ook weer terug in de vertraging van het Symbian^3 OS dat voor de zomer al op telefoons te vinden moest zijn maar nu pas het volgend kwartaal in de handen van gebruikers zal komen. Daarentegen zal het MeeGo OS nog wel dit jaar haar weg vinden naar telefoons, aldus Nokia. Symbian^4 zal als gevolgd van de vertraging van Symbian^3 ook een kwartaal verlaat zijn tot het eerste kwartaal van 2011. Nokia laat tot slot weten dat haar Ovi Store nu 1.7 miljoen downloads per dag te verweken krijgt. Nokia heeft de nettowinst over het eerste kwartaal zien stijgen van 122 miljoen vorig jaar tot 349 miljoen euro. Analisten gingen uit van een hogere winst waardoor het aandeel Nokia nu 12 procent lager staat.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters