T-Mobile Amerika annuleert Nokia C5-03 op laatste moment

Nadat eerst de Amerikaanse telco AT&T vroegtijdig de verkoop van de Nokia X7 afblies, heeft de Amerikaanse tak van T-Mobile nu een ander Nokia-toestel geweigerd: de C5-03.

Nokia C5-03

Nokia heeft zeer weinig voet aan de grond in de Verenigde Staten. De grootste telefoonmaker ter wereld wilde het onlangs weer eens proberen met de gloednieuwe X7, die op Symbian^3 loopt. Maar om nog onbekende redenen zou Nokia de lancering van dit toestel bij AT&T zelf hebben afgeblazen. Naar verluidt was Nokia het niet eens met de subsidie die AT&T op de X7 wilde geven.

De verkoop van de C5-03, die in Amerika de Nokia Nuron 2 zou gaan heten, is nu door T-mobile geannuleerd. Daarmee krijgt Nokia het wel heel moeilijk op de Amerikaanse markt, omdat het Finse bedrijf alleen telefoons verkoopt met de gsm-standaard en die wordt niet gevoerd door de andere Amerikaanse telco’s Verizon en Sprint. Via die twee concurrenten van AT&T en T-Mobile kan Nokia wellicht wel in de toekomst mobieltjes proberen te verkopen, als ze overstappen naar een LTE-netwerk.

De C5-03 alias Nuron 2 heeft een 3.2 insch scherm en was voorbestemd om op 4 februari via T-Mobile de schappen in te gaan. Waarom T-Mobile zo vlak voor zijn Amerikaanse debuut het toestel de nek heeft omgedraaid is nog niet duidelijk, vooral omdat de voorganger van de Nuron 2, de Nokia 5230, best aardig werd verkocht. Of het iets te maken heeft met de gang van zaken rond de X7 bij AT&T blijft gissen.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters