T-Mobile Amerika annuleert Nokia C5-03 op laatste moment

Nadat eerst de Amerikaanse telco AT&T vroegtijdig de verkoop van de Nokia X7 afblies, heeft de Amerikaanse tak van T-Mobile nu een ander Nokia-toestel geweigerd: de C5-03.

Nokia C5-03

Nokia heeft zeer weinig voet aan de grond in de Verenigde Staten. De grootste telefoonmaker ter wereld wilde het onlangs weer eens proberen met de gloednieuwe X7, die op Symbian^3 loopt. Maar om nog onbekende redenen zou Nokia de lancering van dit toestel bij AT&T zelf hebben afgeblazen. Naar verluidt was Nokia het niet eens met de subsidie die AT&T op de X7 wilde geven.

De verkoop van de C5-03, die in Amerika de Nokia Nuron 2 zou gaan heten, is nu door T-mobile geannuleerd. Daarmee krijgt Nokia het wel heel moeilijk op de Amerikaanse markt, omdat het Finse bedrijf alleen telefoons verkoopt met de gsm-standaard en die wordt niet gevoerd door de andere Amerikaanse telco’s Verizon en Sprint. Via die twee concurrenten van AT&T en T-Mobile kan Nokia wellicht wel in de toekomst mobieltjes proberen te verkopen, als ze overstappen naar een LTE-netwerk.

De C5-03 alias Nuron 2 heeft een 3.2 insch scherm en was voorbestemd om op 4 februari via T-Mobile de schappen in te gaan. Waarom T-Mobile zo vlak voor zijn Amerikaanse debuut het toestel de nek heeft omgedraaid is nog niet duidelijk, vooral omdat de voorganger van de Nuron 2, de Nokia 5230, best aardig werd verkocht. Of het iets te maken heeft met de gang van zaken rond de X7 bij AT&T blijft gissen.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters