T-Mobile Amerika komt met onbeperkte data-roaming voor vast bedrag

Vanaf 20 oktober kunnen Amerikaanse klanten van T-Mobile onbeperkt mobiel internetten in het buitenland voor een vast bedrag per maand. Klanten kunnen in 100 landen, waaronder Nederland, gebruik maken van een mobiele data verbinding met een gemiddelde snelheid van 128kbps.

De aankondiging is de derde stap van T-Mobile haar ‘UnCarrier’-strategie. Eerder dit jaar introduceerde de telecomprovider haar ‘Simple Choice’-abonnementen waarbij klanten altijd onbeperkte minuten en smsjes kregen en enkel een meerprijs moesten betalen voor een grotere databundel. Met de tweede stap bood de provider de mogelijkheid aan om een gratis high-end smartphone in bruikleen te nemen bij duurdere abonementen, deze telefoon kan twee keer per jaar worden ingeruild voor een ander model. De derde en laatste stap is de mogelijkheid om in 100 landen over de hele wereld onbeperkt data te kunnen gebruiken.

T-Mobile liet op haar persevenement weten dat 40 procent van de Amerikanen hun internetverbinding uit zet als ze op reis zijn uit angst voor hoge telefoonrekeningen. Met het nieuwe model is deze zogeheten ‘bill shock’ niet meer nodig. Klanten kunnen in 100 landen over de hele wereld gebruik maken van een internetverbinding met beperkte snelheid. Het zal niet snel genoeg zijn om video’s te streamen maar e-mails lezen en Facebook updaten zal geen probleem zijn. Desgewenst kunnen klanten tegen extra betaling wel over een snellere verbinding beschikken.

T-Mobile is de eerste provider die een dergelijke dienst aan biedt. Als het aan Eurocommissaris Neelie Kroes ligt zullen alle providers binnen Europa binnenkort geen roaming-kosten meer rekenen voor reizigers binnen de EU maar vooralsnog zijn die plannen nog doorgevoerd.

In een reactie tegenover Tweakers.net laat de Nederlandse tak van T-Mobile weten dat het nieuwe model ‘hun aandacht heeft’ maar ze laat verder niks los over een eventuele Nederlandse uitrol van de plannen.

T-Mobile Amerika komt met onbeperkte data-roaming voor vast bedrag tmobile uncarrier 

Bron: The Verge

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters