T-Mobile Amerika komt met onbeperkte data-roaming voor vast bedrag

Vanaf 20 oktober kunnen Amerikaanse klanten van T-Mobile onbeperkt mobiel internetten in het buitenland voor een vast bedrag per maand. Klanten kunnen in 100 landen, waaronder Nederland, gebruik maken van een mobiele data verbinding met een gemiddelde snelheid van 128kbps.

De aankondiging is de derde stap van T-Mobile haar ‘UnCarrier’-strategie. Eerder dit jaar introduceerde de telecomprovider haar ‘Simple Choice’-abonnementen waarbij klanten altijd onbeperkte minuten en smsjes kregen en enkel een meerprijs moesten betalen voor een grotere databundel. Met de tweede stap bood de provider de mogelijkheid aan om een gratis high-end smartphone in bruikleen te nemen bij duurdere abonementen, deze telefoon kan twee keer per jaar worden ingeruild voor een ander model. De derde en laatste stap is de mogelijkheid om in 100 landen over de hele wereld onbeperkt data te kunnen gebruiken.

T-Mobile liet op haar persevenement weten dat 40 procent van de Amerikanen hun internetverbinding uit zet als ze op reis zijn uit angst voor hoge telefoonrekeningen. Met het nieuwe model is deze zogeheten ‘bill shock’ niet meer nodig. Klanten kunnen in 100 landen over de hele wereld gebruik maken van een internetverbinding met beperkte snelheid. Het zal niet snel genoeg zijn om video’s te streamen maar e-mails lezen en Facebook updaten zal geen probleem zijn. Desgewenst kunnen klanten tegen extra betaling wel over een snellere verbinding beschikken.

T-Mobile is de eerste provider die een dergelijke dienst aan biedt. Als het aan Eurocommissaris Neelie Kroes ligt zullen alle providers binnen Europa binnenkort geen roaming-kosten meer rekenen voor reizigers binnen de EU maar vooralsnog zijn die plannen nog doorgevoerd.

In een reactie tegenover Tweakers.net laat de Nederlandse tak van T-Mobile weten dat het nieuwe model ‘hun aandacht heeft’ maar ze laat verder niks los over een eventuele Nederlandse uitrol van de plannen.

T-Mobile Amerika komt met onbeperkte data-roaming voor vast bedrag tmobile uncarrier 

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters