T-Mobile baas: ''Subsidies op telefoons moeten verdwijnen''

Een directeur van T-Mobile USA vindt dat de subsidies op telefoons moeten verdwijnen. Hij zei dat in een paneldiscussie. Waar de andere panelleden hem onmiddellijk voor de voeten gooiden dat T-Mobile zelf ook niet van plan schijnt te zijn om de telefoonsubsidies af te schaffen.

T-Mobile logo

”Als ik koning voor een dag was, zou ik er onmiddellijk een eind aan maken”, zei directeur Cole Brodman. Hij vindt dat de toestelsubsidies de markt verpesten. Klanten denken daardoor dat de toestellen werkelijk zo weinig waard zijn als het bedrag dat ze ervoor betalen, al betalen ze uiteindelijk veel meer via de maandelijkse abonnementskosten. Maar de devaluatie van dure smartphones in de ogen van veel klanten is daarmee wel een feit, aldus Brodman.

”Het verstoort het beeld van wat een toestel eigenlijk kost en het dwingt fabrikanten en telco’s om op verschillende borden te schaken. Voor klanten is het helemaal onoverzichtelijk, omdat de subsidies klanten ertoe brengen om de waarde van hun toestel volledig verkeerd in te schatten.”

Hij voegde eraan toe dat de lage prijs van gesubsidieerde smartphones consumenten ertoe brengt om ze te zien als wegwerpappaaraten, die je na pakweg anderhalf jaar in een la smijt, terwijl het tegenwoordig gaat om dualcore toestellen met HD-schermen.

Aan de andere kant kan T-Mobile niet van dit verkoopmodel af zolang de andere telco’s dat niet eveneens doen, dus het verschijnsel zal nog wel even blijven bestaan.

Bron: Mashable

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters