T-Mobile baas: ''Subsidies op telefoons moeten verdwijnen''

Een directeur van T-Mobile USA vindt dat de subsidies op telefoons moeten verdwijnen. Hij zei dat in een paneldiscussie. Waar de andere panelleden hem onmiddellijk voor de voeten gooiden dat T-Mobile zelf ook niet van plan schijnt te zijn om de telefoonsubsidies af te schaffen.

T-Mobile logo

”Als ik koning voor een dag was, zou ik er onmiddellijk een eind aan maken”, zei directeur Cole Brodman. Hij vindt dat de toestelsubsidies de markt verpesten. Klanten denken daardoor dat de toestellen werkelijk zo weinig waard zijn als het bedrag dat ze ervoor betalen, al betalen ze uiteindelijk veel meer via de maandelijkse abonnementskosten. Maar de devaluatie van dure smartphones in de ogen van veel klanten is daarmee wel een feit, aldus Brodman.

”Het verstoort het beeld van wat een toestel eigenlijk kost en het dwingt fabrikanten en telco’s om op verschillende borden te schaken. Voor klanten is het helemaal onoverzichtelijk, omdat de subsidies klanten ertoe brengen om de waarde van hun toestel volledig verkeerd in te schatten.”

Hij voegde eraan toe dat de lage prijs van gesubsidieerde smartphones consumenten ertoe brengt om ze te zien als wegwerpappaaraten, die je na pakweg anderhalf jaar in een la smijt, terwijl het tegenwoordig gaat om dualcore toestellen met HD-schermen.

Aan de andere kant kan T-Mobile niet van dit verkoopmodel af zolang de andere telco’s dat niet eveneens doen, dus het verschijnsel zal nog wel even blijven bestaan.

Bron: Mashable

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters