T-Mobile begint met uitrol 4G-netwerk

Provider T-Mobile heeft haar 4G-netwerk opengesteld voor de eerste klanten. Gebruikers met een Android-toestel in de randstad melden dat zij het felbegeerde 4G-logo op hun toestel zien verschijnen. Officieel begint de uitrol van T-Mobile’s 4G netwerk pas over twee weken maar de provider heeft gekozen voor een gefaseerde lancering.

T-Mobile begint met uitrol 4G-netwerk t mobile 4g

Nadat T-Mobile klanten met een Samsung Galaxy S4 hun toestel hadden geüpdatet naar de 4.3 versie van Android zagen zij opeens een 4G logo op hun scherm verschijnen, hoewel de officiële lancering pas over twee weken plaatstvindt. Website AndroidPlanet heeft contact gezocht met de provider en die bevestigt dat inderdaad gestart is met de gefaseerde uitrol van het 4G-netwerk.

De toestellen die momenteel toegang hebben zijn onder andere de Galaxy S4, HTC One, LG G2, Xperia Z en Optimus G. All About Phones kan bevestigen dat het 4G-netwerk van T-Mobile ook werkt op de onlangs gelanceerde Nexus 5. T-Mobile laat in een reactie aan All About Phones weten dat zij met de gefaseerde uitrol geen rekening houdt met toetsel maar uit onze tests is gebleken dat we met dezelfde simkaart op onze Android-toestellen wel gebruik konden maken van het 4G-netwerk terwijl de optie op onze iPhone 5 niet beschikbaar was.

Uiteindelijk zullen er meer toestellen toegang krijgen tot het 4G-netwerk, de provider heeft een complete lijst op haar website gepubliceerd.

Momenteel is het 4G-netwerk van de provider alleen beschikbaar in de randstad. Klanten in Amsterdam, Rotterdam, en delen van Den Haag en Utrecht kunnen gebruik maken van het netwerk. De provider heeft de ambitie om eind 2014 ruim 80% van haar klanten in Nederland toegang te kunnen bieden tot het snellere netwerk.

Uiteindelijk krijgen alle klanten, ongeacht bundel, toegang tot het 4G-netwerk van de provider. Voor gebruikers met een datalimiet tot 500MB zal er slechts de basissnelheid van 15Mb/s beschikbaar zijn, voor klanten met een datalimiet van 1GB of 2GB zal de snelheid beperkt blijven tot 30Mb/s en afnemers van 5GB of meer kunnen beschikken over 50Mb/s.

T-Mobile begint met uitrol 4G-netwerk screenshot 2013 11 06 09 44 41 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters