T-Mobile besluit abonnementen overzichtelijker te maken

T-Mobile maakt vandaag in een persbericht bekend dat het per 7 juli de telefoonabonnementen overzichtelijker willen gaan maken. Er verdwijnt hierdoor een aantal abonnementen en daar komen Sim Only-abonnementen voor in de plaats.

T-Mobile heeft deze stap gezet omdat de klant volgens het bedrijf behoefte heeft aan een duidelijke tariefstructuur. De keuze om meer Sim Only-abonnementen aan te gaan bieden heeft te maken met het feit dat dit soort abonnementen steeds vaker wordt gebruikt. T-Mobile heeft deze trend gesignaleerd en wil hier rekening mee houden. De tariefswijzigingen tellen alleen voor nieuw afgesloten abonnementen of verlengde abonnementen.

De gevolgen voor de Relax-abonnementen

De zeven extra sms-bundels zijn teruggebracht naar twee bundels, namelijk SMS Starter: 30 sms’jes voor 2,95 euro per maand en SMS/Maximaal: 1.000 sms’jes voor 9,95 euro per maand.

De gevolgen voor een Flex-abonnement van T-Mobile

Beltegoed dat niet gebruikt is wordt nu automatisch meegenomen naar de volgende maand. De tarieven voor sms’en en bellen binnen de bundel zijn even hoog als buiten de bundel. De ‘SMS verdubbelaar” blijft gewoon bestaan, voor € 2,50 worden de kosten van sms en mms gehalveerd. De bel- en sms-tarieven van T-Mobile Flex verschillen onderling steeds slechts twee of drie cent. De belangrijkste kenmerken van Flex-abonnement worden hiermee: alles uit één bedrag: bellen, sms en mms, tarief binnen en buiten de bundel is gelijk en het beltegoed is onbeperkt houdbaar.

Flex abonnementen Flex15 Flex20 Flex25 Flex30 Flex45 Flex70 Flex100
Maandbedrag €15,00 €20,00 €25,00 €30,00 € 45,00 €70,00 €100,00
Prijs per min/SMS € 0,20 € 0,17 € 0,15 € 0,13 € 0,12 € 0,11 € 0,10
Minuten/sms 75 118 167 231 375 636 1000

Naast het feit dat de bestaande abonnementen zijn vereenvoudigd zijn er nu ook vier nieuwe Sim Only-abonnementen bijgekomen.

Abonnement Belminuten Prijs per maand
Relax 500 Sim Only 500 minuten € 39,25
Relax 750 Sim Only 750 minuten € 58,25
Relax 1000 Sim Only 1000 minuten € 76,25
Relax 1500 Sim Only 1500 minuten € 108,25

Reactie van T-Mobile

Peter Haug, Directeur Consumenten Marketing bij T-Mobile in Nederland zegt het volgende over de tariefswijzigingen: “Het bieden van veel keuzemogelijkheden maakt het niet automatisch overzichtelijk voor iedereen. Een groot deel van de klanten geeft eerder de voorkeur aan overzichtelijke tarieven. Daarnaast constateren wij dat een deel van de klanten behoefte heeft aan een ruimere belbundel, maar niet zit te wachten op een nieuw toestel. Onze vernieuwde abonnementen met een duidelijker kostenstructuur en een verruiming van het Sim Only-aanbod voor veelbellers, sluiten helemaal aan bij deze trend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. hvdberg -

  Grootste verschil zit denk ik bij de sms bundels bij T-mobile Relax abonnementen en de nieuwe Sim Only abonnementen. De precieze verschillen zijn als het goed is terug te vinden op de website van T-Mobile

 2. DerOllie -

  Flex: "Beltgoed (BELTEGOED trouwens +r) dat niet gebruikt is wordt nu automatisch meegenomen naar de volgende maand."

  Dat was ook al tijd zo: ik heb nog een saldo van 88 euro staan over de afgelopen maanden…:)

  Volgens mij veranderd er bij de FLEX, voor zover ik kan zien, niet veel…:S

  Of mis ik iets? of het puur een marketing stunt van Tmobile om nu de SIM-only pakketten eens extra onder de aandacht te brengen na de wetswijziging van 1 juli…???

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters