T-Mobile deed goede zaken in 2009

T-Mobile heeft de resultaten over het jaar 2009 bekendgemaakt en de telco heeft in Nederland boven verwachting gepresteerd in het afgelopen jaar. Vooral het dataverbruik steeg sterk bij de telco.

T-Mobile heeft een erg goed jaar achter de rug, zo laat de telco in een persbericht weten. Het aantal abonnementsklanten steeg met 6,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Echter had de telco minder klanten aan het eind van het jaar Volgens T-Mobile hadden ze op 31 december 2009 4,592 miljoen mobiele klanten wat een kleine daling is tegenover 2008. De daling op het totale aantal klanten is het gevolg van het opschonen van het prepaid bestand, zo laat de telco weten. Dit vond plaats in het vierde kwartaal van 2009. Ondanks blijvende druk op inkomsten als gevolg van regulering laat de omzet van T-Mobile in Nederland een lichte stijging zien. Het bedrijf boekt over 2009 een record operationeel resultaat van 430 miljoen euro.

De gemiddelde omzet per gebruiker bedroeg in 2009 24 euro. De totale omzet over 2009 bedroeg 1,807 miljard. T-Mobile zag vooral haar data-diensten sterk toenmen. Daar waar de gebruikers van de telco in 2008 nog 67 Terabyte wisten te verstoken is dat aantal opgelopen naar 200 Terabyte in 2009. Volgens T-Mobile komt dit door de sterke groei van smarpthones en dan met name de iPhone. De telco weet daarnaast te melden dat het dataverkeer ook dit jaar weer sterk zal gaan groeien.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters