T-Mobile Duitsland: “Nokia Lumia 900 krijgt geen Windows Phone 8-update”

T-Mobile Duitsland heeft via de klantenservice laten weten dat het de Lumia 900 niet gaat opnemen in haar productportfolio omdat deze geen update krijgt naar Windows Phone 8. Hiermee lijkt de kans nihil voor de huidige Windows Phone 7 toestellen dat ze een upgrade naar versie 8 gaan krijgen

T-Mobile Duitsland geen Nokia Lumia 900De laatste maanden gingen al steeds vaker de geruchten rond dat de huidige Windows Phone 7 line-up geen update naar Windows Phone 8 gaat krijgen. Het nieuwe mobiele platform, waar Microsoft vanavond meer bekend over gaat maken, heeft waarschijnlijk andere hardware-eisen dan de huidige Windows Phone 7-toestellen.

T-Mobile Duitsland lijkt de geruchten nogmaals te bevestigen door naar buiten te brengen (Duits) dat ze de Nokia Lumia 900 niet gaan verkopen met als hoofdreden dat deze geen update krijgt naar WP8. Dit is eveneens een klap in het gezicht van Nokia aangezien T-Mobile, een van de grootste mobiele operatoren van Europa, het toptoestel van Nokia dus negeert. T-Mobile is bang voor teleurgestelde Lumia 900-gebruikers als Windows Phone 8 uitkomt, nu blijkt dat het toestel geen update naar het nieuwe besturingssysteem zal gaan krijgen. Door het toestel niet in hun assortiment op te nemen willen ze deze teleurstelling voorkomen, aldus de Duitse klantenservice van het bedrijf.

Inmiddels doet de bekende mobiele blogger Eldat Murtazin er nog een schepje bovenop door in alle ernst te Twitteren dat de huidige Windows Phone-smartphones inderdaad geen WP8-update tegemoet kunnen zien. Ze zullen alleen een paar extra apps gaan krijgen als tegemoetkoming, aldus de blogger. Vanavond zal Microsoft om 18 uur meer informatie over de aanstaande update van haar platform gaan bekend maken middels een persconferentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Herman Van Der Blom -

  Strange that Nokia did not complained about the fact the Lumia's are not updated to Windows 8? What do they know we don't know? Nokia is working with Microsoft to Integrate PureView technology in the Windows Phone 8 Kernel. May be that's the real "hidden" reason. If you put Nokia's high-tech camera software in the Kernel of Windows Phone 8 then it could be difficult to maintain a shared CodeBase between Windows 7 and 8 then its better to go for an highly Camera Optimized Windows 8 OS. Video recording/playback in HD puts a heavy load on CPU.

  The CPU-Cores are NOT optimized for multitasking in Android. The CPU-Cores (64Max) wil be highly optimized for multitasking in Windows 8. Microsoft has the knowledge (because of expertise from Intel). But where do you need those Cores for anyway? For a bigger resolution screen? That would be not to difficult. What's VERY difficult is to build highly performance camera software. Nokia has that technology, brought it in to Microsoft, they implemented it in the Kernel. So watch out for the Nokia Windows 8 phones.

 2. return void -

  Zou me niks verbazen als het (gedeeltelijk) door de te beperkte hardware komt van de lumia-serie. 512MiB RAM is niet meer van deze tijd en wellicht gewoon te weinig voor een NT-kernel met WinRT.

   1. Jeroen van der Gouw -

    als ik een maand geleden een Lumia 900 zou hebben gekocht met het idee dat die telefoon ook de upgrade naar WP8 krijgt zou ik mij toch wel bestolen voelen als dat niet het geval zou zijn.

   2. Marc Eversdijk -

    Ik heb zaterdag mijn Lumia 800 gehaald en ik voel me niet bestolen. Wel heb ik een abonnement van een jaar afgesloten. Dit in de wetenschap dat elke telefoon na een jaar al wordt vervangen voor een nieuwer, beter, sneller, slimmer, mooier (en waarschijnlijk duurder) model. Een jaar lang rondlopen met Windows Phone 7.5 zie ik dan ook niet als een straf.

   3. Jeroen van der Gouw -

    Misschien is bestolen verkeerd gekozen :-), zelf zat ik al sinds vorig jaar uit te kijken naar de Lumia 800, toen er gesproken werd over een groter exemplaar wilde ik daarop wachten. Nu min of meer bekent is dat huidige lumia's geen upgrade krijgen ga ik toch maar weer wachten tot einde van het jaar, om eerlijk te zijn wil ik dan toch wel het nieuwste van het nieuwste.

   4. hanszw -

    Nee hoor Danijel, hier is er nog één, ik heb geen spijt van de aanschaf van de 900 en daarnaast, hij krijgt wel een update, ook al is dat dan niet excact WP8.

   5. Timboektoe -

    Zover ik lees is alleen het startscherm de voornaamste upgrade.
    Als early adaptor weet je natuurlijk dat je makkelijk het haasje bent.

    Ook zullen vanaf nu geen apps meer voor WP7.5 ontwikkeld worden. Want apps voor WP8 zijn niet compatible.

    Doet mij denken aan WM6.5 die ze ook zouden blijven ondersteunen maar natuurlijk snel werd afgevoerd.

    En waarom maar 18 maanden update ondersteuning?
    Dat is maar 1 grote update. Willen ze zo graag dat je na je 2 jaar abo een nieiwe koopt. Nogal doorzichtig

   6. Danijel -

    Ik zal je die vraag richting de herfst nogmaals stellen. Er komen nog meer feats uit die ze nog niet bekend hebben gemaakt.

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters