T-Mobile erkent problemen met 3G dekking

T-Mobile geeft op haar eigen blog toe dat er problemen zijn met de dekking van haar 3G netwerk in combinatie met de iPhone, maar geeft de schuld daarvoor aan Apple’s smartphone.

De posting heeft het over het minder goed zijn van de dekking, ondanks dat de HSDPA-kaart van T-Mobile beweert dat de dekking ergens volledig zou moeten. Een aantal gemeentes (waaronder Den Bosch, Landsmeer en Drachten) schijnen problemen te hebben met de dekking.

Waar T-Mobile heel erg open is ten opzichte van de dekkingsproblemen geven andere providers in de landen waar de iPhone uitgekomen is minder openheid van zaken. AT&T, de provider die al sinds de eerste iPhone de partner is van Apple in de VS, heeft nog steeds geen openheid van zaken gegeven over de problemen.

Omdat klanten van T-Mobile aangeven dat de dekking met andere telefoons beter is dan die van de iPhone lijkt het erop dat de problemen bij de iPhone zelf zit. Daar bovenop kwam vandaag het nieuws dat een financieel analist denkt dat de problemen met het bereik terug te leiden zijn naar de chipset die er in de iPhone verwerkt zit. Nu beweren financiele analisten wel vaker wat, en het feit dat bijna niemand weet wat voor chip er in de iPhone zit, lijkt erop te wijzen dat dit een grote gok is.
T-Mobile raadt eigenaren van een iPhone in ieder geval aan om de updates die door Apple aangeboden worden te installeren.

Tegelijkertijd geeft T-Mobile op haar blog aan dat de problemen met het verliezen van de datastream bij het omschakelen van 3G naar 3G alleen optreedt bij Youtube, iets wat logisch is omdat de Youtube een 3G of beter netwerk vereist!

Als laatste maakt T-Mobile melding van het feit dat er binnenkort meer kortere data-onderbrekingen verwacht kunnen worden; het samenvoegen van het Orange- en T-Mobile-netwerk kan nou eenmaal niet zonder onderbrekingen, aldus de telecomprovider.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters