'T-Mobile gaat personeelsbestand saneren'

Volgens het Financieel Dagblad zal T-Mobile de komende tijd een kwart van het personeelsbestand gaan uitdunnen. Als reden voor de ontslagronde worden de tegenvallende resultaten van T-Mobile Nederland genoemd.

Het FD rapporteert op basis van anonieme bronnen dat T-Mobile Nederland van plan lijkt te zijn om een kwart van het personeel te ontslaan. Na KPN, lijkt T-Mobile de tweede telco van Nederland te worden die mensen moet laten gaan in Nederland. Net als KPN lijkt T-Mobile meer last te hebben van de mobiele internet trend dan eerder gedacht. T-Mobile is voorlopig de enige provider die nog onbeperkt internet aanbied in ons land, waarbij men wel een lagere snelheid krijgt als het over een bepaalde limiet gaat. Een jaar geleden adviseerden consultants van Roland Berger T-Mobile Nederland om zijn strategie radicaal om te gooien, dit omdat de huidige strategie niet houdbaar zou zijn omdat diensten als bellen en sms’en flink teruglopen, aldus het FD.

In het laatste kwartaal wist T-Mobile nog wel winst te behalen, maar het aantal klanten nam juist af. Het aantal T-Mobile klanten in Nederland was aan het einde van maart 4,718 miljoen. Een stijging van 7,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzet kelderde echter met meer dan vijf procent naar 418 miljoen euro. Die daling komt door de verlaging van de roamingtarieven door de overheid, medlt T-Mobile. Die tarieven zijn het afgelopen jaar gehalveerd onder druk van de Europese Commissie.

T-Mobile heeft in een reactie ontkend dat er een ontslagronde zal gaan plaatsvinden. Wel meent de telco dat het haar strategie inderdaad dient aan te passen om meer geld uit internetdiensten te kunnen trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters