T-Mobile gaat voor het internet zorgen in treinen

T-Mobile Nederland heeft bekend gemaakt dat het en samenwerking is aangegaan met de Nederlandse Spoorwegen voor de levering van internet in treinen. Volgens T-Mobile zal de dienst in treinen eerst gratis zijn maar op termijn is er een kans dat er voor betaald moet worden.

T-Mobile en de Nederlandse Spoorwegen hebben middels een persbericht bekend gemaakt dat de twee partijen een driejarige overeenkomst hebben gesloten voor de levering van internet in de treinen. De intercity-treinen worden voorzien van een tv-scherm met reisinformatie en een T-Mobile HotSpot. Consumenten zouden gratis middels de HotSpot kunnen internetten middels Wifi in verschillende treinen. De eerste treinen zouden vanaf 1 maar 2010 voorzien zijn van Wifi door T-Mobile en Nomad Digital Ltd, een partij die tevens treinen in Duitsland en in Engeland voorzien heeft van Wifi. T-Mobile verwacht dat in 2012 alle treinen voorzien zijn van internet door de telco.

Verder weet de telco te melden dat het internet in eerste instantie gratis zal zijn maar dat consumenten eventueel in een later stadium er voor zouden kunnen gaan betalen. Dit zou haaks staan op de plannen van de regering aangezien die vele miljoenen beschikbaar heeft gesteld voor gratis internet in treinen. De reisorganisatie Arriva heeft inmiddels al de eerste treinen voorzien van Wifi, echter bleek dit volgens de NOS niet zo veilig te zijn aangezien het netwerk onvoldoende beveiligd was.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters