T-Mobile gaat voor het internet zorgen in treinen

T-Mobile Nederland heeft bekend gemaakt dat het en samenwerking is aangegaan met de Nederlandse Spoorwegen voor de levering van internet in treinen. Volgens T-Mobile zal de dienst in treinen eerst gratis zijn maar op termijn is er een kans dat er voor betaald moet worden.

T-Mobile en de Nederlandse Spoorwegen hebben middels een persbericht bekend gemaakt dat de twee partijen een driejarige overeenkomst hebben gesloten voor de levering van internet in de treinen. De intercity-treinen worden voorzien van een tv-scherm met reisinformatie en een T-Mobile HotSpot. Consumenten zouden gratis middels de HotSpot kunnen internetten middels Wifi in verschillende treinen. De eerste treinen zouden vanaf 1 maar 2010 voorzien zijn van Wifi door T-Mobile en Nomad Digital Ltd, een partij die tevens treinen in Duitsland en in Engeland voorzien heeft van Wifi. T-Mobile verwacht dat in 2012 alle treinen voorzien zijn van internet door de telco.

Verder weet de telco te melden dat het internet in eerste instantie gratis zal zijn maar dat consumenten eventueel in een later stadium er voor zouden kunnen gaan betalen. Dit zou haaks staan op de plannen van de regering aangezien die vele miljoenen beschikbaar heeft gesteld voor gratis internet in treinen. De reisorganisatie Arriva heeft inmiddels al de eerste treinen voorzien van Wifi, echter bleek dit volgens de NOS niet zo veilig te zijn aangezien het netwerk onvoldoende beveiligd was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. w00fer -

    Denk dat dat in deze situatie wel anders zal zijn. De T-Mobile hotspot heeft een sterkere zendmast dan het gemiddelde mobieltje.

    Bovendien krijgt die een veel zwaardere load om zijn oren van wellicht tientallen gebruikers. Voor 5 a 10 internetgebruikers in een trein gaat men hier echt geen tonnen (want dat kost het) insteken.

    Ik vraag me echter af hoe het gaat in de spoortunnels en op andere white spots. Want die zijn er ECHT een hoop op de treintrajecten van T-mobile (ik noem Rotterdam Blaak, Best, Den Bosch, tussen Eindhoven en Tilburg etc etc etc)

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters