T-Mobile: “Geen concrete plannen om een datalimiet op te werpen”

T-Mobile heeft desgevraagd verklaard geen concrete plannen te hebben om een datalimiet op te werpen voor haar internetbundels voor telefoons. De telco keurt dan ook de plannen van diens concurrenten af en meent dat consumenten gebaad zijn met onbeperkte bundels.

T-Mobile speedmanager

Provider T-Mobile heeft de plannen afgekeurd van haar concurrenten KPN en Vodafone om een datalimiet op te werpen voor haar mobiele databundels. Vodafone meent dat het voor consumenten momenteel onduidelijk is hoeveel ze daadwerkelijk mogen verbruiken en hierdoor beter af zijn met heldere limieten van 1GB. T-Mobile laat nu in een reactie weten dat consumenten er juist mee gebaad zijn dat er geen limieten zijn en dat ze zelfs een belemmering zijn voor de markt. Volgens woordvoerder Henny van der Heiden is T-Mobile de eerste telco die geen datalimieten heeft opgeworpen en zich ook niet houd aan een Fair Use Policy en de telco is dan ook van plan om deze strategie nog even door te zetten. De telco heeft dan ook nog geen concrete plannen voor dit jaar om een dergelijk limiet op te werpen.

Eerder wist een manager van KPN te melden dat het goed zou zijn voor de telecommarkt als er limieten zouden komen voor consumenten met betrekking tot data. Dit aangezien de veelverbruiker zwaarder belast kunnen worden en de mensen die minder gebruik hiervoor ook minder hoeven te betalen. Provider Vodafone was dan ook de eerste die dergelijke limitaties wist aan te kondigen tot groot ongenoegen van gebruikers. T-Mobile verwijt Vodafone dan ook kudden gedrag aangezien de telco de plannen van KPN gelijk over zou nemen. “Wat je vaak genoeg ziet, is dat KPN iets doet en dat Vodafone dan volgt. Wij doen dat niet; er zijn op dit moment geen concrete plannen”, herhaalt Van der Heiden. KPN zal eind dit jaar met datalimieten gaan komen, zo laat een woordvoerder van de telco weten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters