T-Mobile kondigt gratis muziekstreaming aan

T-Mobile CEOAMSTERDAM – T-Mobile heeft aangekondigd dat het aan bepaalde klanten gratis muziekstreaming gaat bieden. Iedere klant die een databundel boven de 6 GB heeft, kan vanaf morgen gratis muziek streamen op vrijwel alle diensten.

‘Mental bundle cage’

Dat heeft de provider aangekondigd op een evenement waar ook All About Phones bij aanwezig was. De telecomaanbieder zegt mensen uit hun ‘mental bundle cage’ te willen bevrijden. “Mensen willen vrijheid. We willen onze klanten bevrijden uit deze kooi. De eerste stap hebben we al gezet met Oneindig Online. Het probleem is alleen dat dat voor een niche is. Zelfs met de prijsverlaging is 70 euro per maand nog te veel voor de gemiddelde consument.”

Daarom introduceert T-Mobile oneindig muziek streamen voor klanten met een databundel boven de 6 GB. Onder jongeren ligt het gebruik van Spotify gemiddeld op een halfuur per dag. “Van alle klanten streamt maar twaalf procent regelmatig via het 4G-netwerk. Terwijl ons netwerk van wereldklasse is. Dat vinden wij niet kunnen.”

T-Mobile tegen de Nederlandse wet

De nieuwe dienst van T-Mobile is opmerkelijk te noemen. De Eerste Kamer neemt naar alle waarschijnlijkheid namelijk morgen een wet aan, die dit soort diensten verbiedt. Het bedrijf is hiervan op de hoogte. Maar volgens de provider staat de BEREC aan hun kant. Volgens de regels van het Europese orgaan voor telecommunicatie regels zou zero-rating namelijk wel mogen. T-Mobile benadrukt dat het bovendien niet één dienst gratis laat streamen, maar dat alle diensten zich gratis kunnen aansluiten. Spotify, Deezer en Nederland.fm hebben dat al gedaan. Met Apple Music is T-Mobile nog in gesprek.

Vanaf morgen

De dienst is vanaf morgen voor zowel nieuwe als bestaande klanten met een mobiele databundel van 6 GB of meer van T-Mobile beschikbaar. Klanten moeten overigens nog steeds de abonnementskosten van de streamingdienst naar keuze betalen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters