T-Mobile heeft een storing op haar netwerk – Update 6

Provider T-Mobile kampt momenteel met een storing op haar telefoon- en datanetwerk. Gebruikers van de telco kunnen momenteel niet of nauwelijks bellen en ook de dataverbinding lijkt niet te reageren.

De provider T-Mobile lijkt last te hebben van een grote storing, zo weet Tweakers.net te melden. De telco lijkt zowel geen belverkeer als geen internetverkeer te kunnen verwerken en onduidelijk is nog waardoor dit komt. Inmiddels heeft de provider de problemen bevestigd aan Tweakers en middels Twitter, maar tast het nog in het duister waar de problemen precies liggen.

Ook op Twitter melden veel gebruikers van T-Mobile dat ze geen verbinding met de provider kunnen krijgen en niet kunnen bellen. Momenteel is nog onduidelijk waardoor dit komt, maar duidelijk is wel dat de storing landelijk is. Vorige week nog had Vodafone last van een grote datastoring, maar daarbij was het belverkeer nog wel mogelijk.

Update op 28/03/2011 om 16:05 uur:

T-Mobile laat via Twitter weten dat de storing een gedeelte van het netwerk heeft beïnvloed waardoor niet iedereen er last van heeft. Mensen die er wel last van hebben kunnen alleen niet bellen en sms’en. Internetten moet volgens de telco geen problemen opleveren. De provider hoopt het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Update op 28/03/2011 om 17:05 uur:

Inmiddels weet T-mobile op haar website te melden dat er toch storing is op het datanetwerk van de telco. Hierdoor kan het dus ook voorkomen dat men niet kan internetten en dus niet bellen/sms’en.

Update op 28/03/2011 om 18 uur:

T-mobile laat weten dat 1 van de 5 verdeelpunten eruit ligt. Onduidelijk is nog waardoor dit kon gebeuren. De telco is nog steeds met man en macht bezig om het probleem op te lossen, maar kan nog niet aangeven hoe lang de storing zal gaan duren.

Update op 28/03/2011 om 18:57 uur:

Volgens T-Mobile kunnen veel mensen nu weer bellen, maar nog niet gebeld worden. De telco wijst erop dat een backup-systeem opgestart is dat vanavond nog operationeel moet zijn om zo het verkeer af te kunnen handelen. De telco gaat er dan ook vanuit dat vanavond het probleem opgelost is. Volgens de telco hebben ongeveer 2 miljoen klanten last van het probleem, zowel prepaid als abonnee. De storing zit in een van de verbindingscentrales, aldus T-Mobile.

Update op 28/03/2011 om 19:57 uur:

T-Mobile heeft op haar storing-pagina veel gestelde vragen met antwoorden neergezet om zo haar klanten te informeren. De telco wil op dit moment nog niet zeggen of klanten een compensatie tegemoet kunnen zien. Wel gaat de telco er nog steeds vanuit dat vanavond het probleem opgelost is.

Update op 28/03/2011 om 22:38 uur:

T-Mobile laat weten dat de problemen opgelost zijn. De telco zal de 2 miljoen klanten die last hebben gehad van de storing gefaseerd gaan aansluiten op het netwerk. Het kan dus nog even duren voordat iedereen weer kan bellen bij de telco, maar het probleem wordt dan vanzelf opgelost. Voor middernacht moet elke klant weer kunnen bellen volgens de provider.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters