T-Mobile heeft een storing op haar netwerk – Update 6

Provider T-Mobile kampt momenteel met een storing op haar telefoon- en datanetwerk. Gebruikers van de telco kunnen momenteel niet of nauwelijks bellen en ook de dataverbinding lijkt niet te reageren.

De provider T-Mobile lijkt last te hebben van een grote storing, zo weet Tweakers.net te melden. De telco lijkt zowel geen belverkeer als geen internetverkeer te kunnen verwerken en onduidelijk is nog waardoor dit komt. Inmiddels heeft de provider de problemen bevestigd aan Tweakers en middels Twitter, maar tast het nog in het duister waar de problemen precies liggen.

Ook op Twitter melden veel gebruikers van T-Mobile dat ze geen verbinding met de provider kunnen krijgen en niet kunnen bellen. Momenteel is nog onduidelijk waardoor dit komt, maar duidelijk is wel dat de storing landelijk is. Vorige week nog had Vodafone last van een grote datastoring, maar daarbij was het belverkeer nog wel mogelijk.

Update op 28/03/2011 om 16:05 uur:

T-Mobile laat via Twitter weten dat de storing een gedeelte van het netwerk heeft beïnvloed waardoor niet iedereen er last van heeft. Mensen die er wel last van hebben kunnen alleen niet bellen en sms’en. Internetten moet volgens de telco geen problemen opleveren. De provider hoopt het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Update op 28/03/2011 om 17:05 uur:

Inmiddels weet T-mobile op haar website te melden dat er toch storing is op het datanetwerk van de telco. Hierdoor kan het dus ook voorkomen dat men niet kan internetten en dus niet bellen/sms’en.

Update op 28/03/2011 om 18 uur:

T-mobile laat weten dat 1 van de 5 verdeelpunten eruit ligt. Onduidelijk is nog waardoor dit kon gebeuren. De telco is nog steeds met man en macht bezig om het probleem op te lossen, maar kan nog niet aangeven hoe lang de storing zal gaan duren.

Update op 28/03/2011 om 18:57 uur:

Volgens T-Mobile kunnen veel mensen nu weer bellen, maar nog niet gebeld worden. De telco wijst erop dat een backup-systeem opgestart is dat vanavond nog operationeel moet zijn om zo het verkeer af te kunnen handelen. De telco gaat er dan ook vanuit dat vanavond het probleem opgelost is. Volgens de telco hebben ongeveer 2 miljoen klanten last van het probleem, zowel prepaid als abonnee. De storing zit in een van de verbindingscentrales, aldus T-Mobile.

Update op 28/03/2011 om 19:57 uur:

T-Mobile heeft op haar storing-pagina veel gestelde vragen met antwoorden neergezet om zo haar klanten te informeren. De telco wil op dit moment nog niet zeggen of klanten een compensatie tegemoet kunnen zien. Wel gaat de telco er nog steeds vanuit dat vanavond het probleem opgelost is.

Update op 28/03/2011 om 22:38 uur:

T-Mobile laat weten dat de problemen opgelost zijn. De telco zal de 2 miljoen klanten die last hebben gehad van de storing gefaseerd gaan aansluiten op het netwerk. Het kan dus nog even duren voordat iedereen weer kan bellen bij de telco, maar het probleem wordt dan vanzelf opgelost. Voor middernacht moet elke klant weer kunnen bellen volgens de provider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. MEISJE -

  Ja hoor Steve-vanM das makkelijk praten maar we zijn nu niet in Japan of Libie maar in Nederland. En betalen al genoeg aan die rot t-mobile abbonementen! En we zijn zwaar afhankelijk van internet tegenwoordig… Dus praat liever voor je zelf… FOKKING GEIIRRITEEERD NU!!! KAN NIET MEER PINGEN OF WHATSAPPEN….. OMG!!!!

 2. steve-vanm -

  Mensen, ik snap dat dit allemaal heel vervelend is. Maar bedenk wel mensen in Japan en in Libie hebben het veel erger. Dus dan valt een 1,5 dag geen bereik hebben wel mee toch?!;)

 3. Monique -

  Heb je vliegtuigmodus al geprobeerd? Nadat ik die aan en weer uit had gedaan had ik weer een netwerk. Anders je telefoon uit en weer aan doen.

 4. bartvuijk -

  Geweldige reactie van Kamerlid Diederik Samsom op Twitter. ,,Zelfs een storing heeft bij T-Mobile geen landelijke dekking.'' 🙂 Ach bij elke telco gaat weleens wat mis.

 5. Pietertje -

  Jeetje mensen ik vind het ook vervelend maar het is nou ook weer niet het einde van de wereld! Storingen zijn nou eenmaal niet te plannen, anders zouden ze er niet zijn…

  Relax, vertrouw op T-mobile en geniet van je telefoonvrije dag, die waarschijnlijk minder vaak voorkomt dan je bruiloft.. 😀

 6. Petra -

  Da's dus vreemd, ik heb wel 3G en T Debiel in mijn scherm, kan bellen en sms-en, weliswaar komen ze niet aan of laat, maar kan niet internetten ….. !????

 7. Petra -

  Da's dus vreemd, ik heb wel 3G en T Debiel in mijn scherm, kan bellen en sms-en, weliswaar komen ze niet aan of laat, maar kan niet internetten ….. !????

 8. Petra -

  Da's dus vreemd, ik heb wel 3G en T Debiel in mijn scherm, kan bellen en sms-en, weliswaar komen ze niet aan of laat, maar kan niet internetten ….. !????

 9. Petra -

  Bij mij ook T mobile in scherm, maar kan geen verbinding maken met internet en kan niet in mijn mail. Hij geeft packet gegevens fout aan?? Help?

 10. Karin -

  Mensen, goed nieuws! Ik ben kreeg zojuist telefoon en er staat weer T-mobile NL in mijn scherm dus in Groningen is de boel opgelost. Hopelijk in de rest van Nl ook..

 11. Dominick -

  Oh, nu heb ik ook geen bereik meer. Dat had ik de hele dag wel. Tot 16:30 online geweest en daarna nog even, en nu is het over. Kon de hele avond wel bellen, maar nu dus ook niet meer. Lekker dan 🙁

 12. Carola -

  Ik heb al sinds 17:00 geen bereik en ook niet de beschikking over een andere telefoon om mensen te kunnen smsen of bellen. Nu al bijna 6 uur later, hoop dat het snel weer werkt

 13. Sanne -

  Lekker verhaal dit..
  Al vanaf 14.30 uur niet te bereiken…
  En ik maar denken dat T-Mobile mij er al uit heeft gegooid…
  Ik stap volgende maand over namelijk… Ik denk, die hebben zich een maand vergist…

 14. Astrid -

  Vanaf 19.00 uur kon ik weer bellen en sms-en, maar nu sinds 2 uur geen internet meer.
  Het netwerk heeft dus aan het begin van de avond gewoon gewerkt bij mij.
  Het is mij nu niet duidelijk of het weer een andere storing is of nog steeds dezelfde…

 15. Chantal -

  Vanaf vanmiddag 14.00 uur al niet meer bellen, smsen of internetten!

  Ook nooit problemen gehad met T-Mobile…maar nu!!!

  IK ERGER ME DOOD!!!

  1. EliteGirl -

   je hebt gelijk helemaal vergeten maar het ligt vast aan de regio denkik waar je woont ook sommige mensen zijn al opgescheept met dit probleem sinds begin van de mdidag en andere pas begin van de avond???
   ik kreeg net een sms binnen van mn vriendin ik woon regio waalwijk

 16. Gast -

  Al de hele dag zonder enig bereik. Ik kan niet eens verbinden met het netwerk, laat staan dat ik wél kan internetten! Nooit problemen gehad met T-Mobile maar dit gaat echt te ver. Hier moet wel een hele goede compensatie tegenover staan willen ze niet de helft van hun klanten verliezen.

 17. Gast RL -

  Ook in Woerden geen bereik: bellen, smsen, internetten lukt niet!
  Geloof er niks van dat er ook mensen zijn waar het nog wel bij werkt…:)

 18. Joystick -

  Moeten jullie niet slapen om 10 uur in plaats van
  dat half Nederland staart naar zijn mobieltje
  om te checken of ze nu toch wel is bereik hebben..
  :S

 19. sweetlipsz -

  Hier in Etten-Leur nog steeds niks…Kan niet bellen, internetten, smsen gewoon NADA….Klotezooooooiiiii
  Hoelang gaat dit geintje nog duren??????:(

 20. joris -

  ik lees hier veel plekken waar ook storing is zouden jullie het net nr erbij kunnen zetten zoals bijv 010 of 020 of wat dan ook alvast bedankt:)

 21. joris -

  nou als het morgen nog niet over is kan je net zo goed je telefoon thuis laten want ik neem aan de meeste mensen hebben een iphone nokia van ng geen jaar oud bb of samsung en gebruiken allemaal internet en als je dan ook nog neit kan bellen of sms´en wat heb je dan nog aan dat ding?

 22. hallo -

  Ook hier in deventer nog steeds geen netwerk GVD! Irriteer me zwaar…net als vele andere die hier last van hebben heb ik een aantal belangrijke telefoontjes te plegen GRRR

 23. Karin -

  Groningen ook nog steeds niets. Heb een aantal belangerijke telefoontjes te plegen, irriteer me zwaar aan deze langdurige storing. Ben benieuwd of ze ook met 1000 gratis smsjes komen ter schadevergoeding net zoals vodafone destijds deed.

 24. sitkees -

  regio TILBURG ook nog geen ( STEEDS ) bereik.
  moet mijn klanten bellen maar lukt niet dit is mooi kl*te:(. dit gaat leuk worden tussen mij en hun:Y

 25. Chantal -

  Mijn telefoon geeft aan dat ik wel bereik heb, maar ik kan nog niets. Mijn broertje kan wel al bellen, maar nog niet gebeld worden.
  Ben benieuwd hoe lang dit nog duurt!

 26. Matthijs -

  Maar het is niet leuk.. vooral als je 18x je mobiel sim er uit sim er in sim er uit sim er in testen in andere mobiel.. o o o en nog steeds doet hij het niet….:(

 27. haarlem -

  Een vergoeding? voor 1 dagje dat je geen gebruik kan maken van de diensten?:X
  Trouwens, een dagje, het is nu precies 5 uurtjes bij mij:S

  Wuuuuuuuuuuuuuuuuuu stelletje jankerts, alsof een bedrijf draait op een Tmobile aansluiting.:X

  1. Danijel -

   Er kunnen best bedrijven zijn die een SLA hebben met de telco, dus een service contract. Maar daarin staat dat ze 99,99 producent garanderen, wat neer komt op 1 dag per jaar. Dus ga maar na..

  2. Joystick -

   tjaahh mensen houden hier graag van overdrijven..
   voor die 5 uur dat je niet bereikbaar bent eens in de hoeveel maanden..
   zeuren is ook een vak he mensen..daar zouden jullie allemaal je beroep van kennen maken..:)

   1. Danijel -

    Eens, ik denk dat de kans ook bijzonder klein is dat je hier iets over kunt claimen. Wat ze wel gaan doen waarschijnlijk is dat men gratis minuten of sms'jes krijgt ter compensatie en om hun imago omhoog te krikken.

 28. Joystick -

  Kom op mensen..was vergeten hoeveel zeikerds er hier in nederland wonen..tandjes..:S
  een keer een storing die het hele land treft en gelijk denkt iedereen hier dat zijn leven over is omdat ze mobielloos zijn.

  Come back to earth..er zijn elke dag storingen beste mensen..seriiieeeuusss..:(
  🙁

 29. Sato -

  Dit is echt absurd wat een boelshit ik ga hier zeker achteraan want we betalen wel internetkoste hier per abonnement maar kunnen het niet gebruiken.

 30. Danijel -

  –Admin edit–

  Ok, alle reacties met ziektes erin verwijderd, dat is echt niet tof mensen! Laat het aub! We snappen best dat je teleurgesteld bent in je telco, maar schelden met ziektes is echt niet tof.

 31. haarlem -

  Sjezus, Tmobile heeft eens een keer storing en mensen draaien compleet door :s
  Alsof KPN nooit storing heeft, of hebben hun geen centrale waar een storing kan plaatsvinden?!
  het is irritant, dat zal ik niet ontkennen, maar als er hardwareproblemen zijn mag je nog zon knappe kop in dienst hebben, de hardware zal vervangen moeten worden, en meestal ligt de vervanger niet in hetzelfde pand.
  Allereerst moet men een storing zien te vinden, dat kan ook wel eventjes duren.
  Zielige mensen die hierboven, mag leijen dat jullie morgen nog geen gebruik kunnen maken van de diensten, triesterikjes :looser:

 32. Gasr -

  Ik kan me voorstellen dat mensen geirriteerd zijn, dat ben ik zelf ook.
  Maar met kanker schelden gaat toch echt wel tever, hoe oud ben je dan?:S

   1. Luporichie -

    Kaashoofd, ook DAN mag het niet.
    Pas maar op dat je pappie het niet leest, knulletje.
    Anders moet je met je blote billen naar bed!
    En voor straf geen cola en/of sinas o.i.d. meer.
    Ben je nou helemaal!

 33. Luporichie -

  Ik heb twee nummers. Het ene is een iPhone, de andere is een oude alcatel. iPhone werkt niet, de oude alcatel wel.. Gloeiendegloeiende…..

 34. lizz -

  ik zit in fucking noorwegen voor me werk, dat is fijn kan nou niemand meer bereiken. Gebeurt er wat ergs ja dan kan ik niet bellen KUT TMOBILE LAAT HET MAAR SNEL OPGELOST WORDEN!

 35. Gozer -

  Één goede explosie (kracht van 100 miljoen atoombommen in een keer) op de zon wat eigenlijk in 2012 verwacht wordt door zonnewetenschappers zal er toe leiden dat we dit effect weer gaan meemaken!
  Alleen zullen alle providers er van last hebben.
  Maar ja dat is weer een beetje te ver gezocht.
  Een vergoeding zal idd op z'n plaats zijn.

 36. Okki -

  Ik herinner me opeens weer waarom ik tmobile vervloek! Wat een kolere provider. Hier in Amsterdam en ik nauwelijks bereik en nu staat op mn blackberry gewoon "sos". "Internet hoort het wel gewoon te doen", wat een bullshit is dat. Ik kan helemaal geen moer meer!

 37. okejoh -

  normaal gesproken heb ik een hekel aan mensen die de hele tijd zeuren als hun telefoon het niet doet. ik begin die mensen toch langzaampjes aan te begrijpen op deze manier…

 38. foszke -

  ja hoor mooi K*T issut 🙁 ben ook helemaal lam niet belluh of gebeld worden geen internet 🙁 da ze maar eens opschieten…:( laat mooi een gedeelte van mijn rekening terugboeken…;)

 39. okejoh -

  normaal gesproken heb ik een hekel aan mensen die de hele tijd zeuren als hun telefoon het niet doet. ik begin die mensen toch langzaampjes aan te begrijpen op deze manier…

 40. gare netwerk -

  jullie hebben gelijk er is altijd wat met die k*t tmobile bij kpn was dit nooit gebeurt en mocht het gebeuren daar dan krijg je wat vegoed en bij tmobile krijg je alleen een vette rekening en deze klop 6vande 10 keer nie eens wardeloose netwerk heb er spijt van 🙁

 41. Okki -

  Ik herinner me opeens weer waarom ik tmobile vervloek! Wat een kolere provider. Hier in Amsterdam en ik nauwelijks bereik en nu staat op mn blackberry gewoon "sos". "Internet hoort het wel gewoon te doen", wat een bullshit is dat. Ik kan helemaal geen moer meer!

 42. gast -

  Het is inderdaad vervelend, maar techniek kan ook wel eens de mist in gaan! en dat we dan geen telefoon hebben, ja dat is k*t maar niet het einde van de wereld!

 43. hallo -

  Damn! sinds 2 uur geen netwerk meer, echt vet lelijk! er werd mij om 3 uur verteld dat het ongeveer nog een uur zou duren en nu nog steeds geen netwerk, lekker dan…zou een telefonisch solicitatie gesprek hebben…en nu gemist dus…ze mogen van mij nu wel gaan opschieten…ze zeggen we werken met man en macht eraan maar daar lijkt het niet op!

 44. jeuced -

  Is idd wel K.T maar ja wat doe je r aan.
  Overigens ben ik al jaren klant van Orange / T mobile en nog nooit echt problemen gehad dus als dit 1 malig is valt het allemaal wel mee toch?
  T-mobile kennende komt ze haar klanten wel tegemoed!

 45. Bonkers -

  Stakkers tmobile. Kan niet op het tmobile netwerk sinds < 15.00. Stond ook nog niks op het internet/tmobile.nl. Dus ging ik direct naar een lokale tmobile shop, daar vertelden men aan mij dat ze geen idee hadden hoe lang het nog zou duren, waarschijnlijk niet lang. Reis ik daar in totaal een uur voor. en nu? nog geen netwerk. Hrrrr.

 46. albert -

  Als ondernemer, kan ik mijn klantenkring niet bereiken. Dat geeft schade aan mijn onderneming en bij mijn klanten.
  Deze provider lijkt niet erg ondersteunend aan de kwaliteit van mijn dienstverlening.
  Toch maar weer naar de KPN?!

 47. ikke -

  nou ja geen verbinding gek word ik ervan en dan lees je het nieuws en de laatste update(zie bovenaan de pagina) datum 28-04-2011 ????????? komt de storing door het instellen van de datum??? dan moet het toch zo opgelost zijn !!!!!!

 48. Sebas -

  Laat ze er snel wat aan doen mensen krijgen mijn smsjes wel maar ik die van hun nie ik krijg een rare melodie als ik ieman bel of doorverbinden…oproepbeindicht ! Ik moet ieman spreken!!!

 49. Steven -

  het is wel lekker makkelijk om te zeggen dat ze er niks aan kunnen doen , we betalen wel veel geld voor hun klote systeem is dat niet genoeg dan voor een a bedrijf dat wat slimme koppen in hun technische gebied zouden moeten hebben daar betalen wij aan mee , dus boelshit over daar kunnen ze niks aan doen ze moeten er zelfs alles aan doen . met zoveel techniek van tegenwoordig is het een schande !!!!

 50. Karin -

  Als dit vanavond nog niet gefixed is zal ik t-mobile vervloeken en nooit een abbonement afsluiten van deze provider! The hell with you t-mobile !

 51. batata -

  Ä°k kan wel gewoon internetten maar dat komt omdat ik gebruik maak vandraadloos internet thuis nou dat wel gelukkig maar dit is niet normaalll kan mensen gewoon niet bereiken en ben ook niet bereikbaar!!! maar ja niks aan te doen.. dan maar afwachten meer kun je niet doen….:Y

 52. Karin -

  Wat is dit voor bullshit.. ben al sinds vanmiddag niet meer te bereiken en internet doet het niet? Wanneer gaan ze een keer normaal doen bij t-mobile, dit noem je toch geen netwerk? Iemand bekend met enige vorderingen met de storing?

 53. ierdepier -

  AAAARGHHH ik word gek!! KUT tmobile!! wat is dit voor zakendoen, ik ben niet bereikbaar dit kost me veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel geld!!!! Hier gaat tmobile nog van horen, gister was dit ook al een 30 min, dit vind ik NIET grappig:X

 54. Steven -

  klote tmobile wel veel geld vragen voor hun zogenaamde perfecte bereik zogenaamd de zendmasten van orange toen overgenomen dat het beter zou worden merk er niks van maar wel de rekening op de deurmat , loop nu ook veel geld mis wat nu vergoed tmobile dat ?? nee dus hier moet een compensatie uit komen daar kunnen we denk ik naar fluiten.

 55. Patty -

  Komt er 28 april ook een storing of is de datum een typefoutje, Misschien handig om iig de datum goed te plaatsen als je een update online zet

 56. nathasha -

  Kan zelfs niet naar een vastelijn bellen of door gebeld worden en heb ook geen internet meer.
  Haarlem en omstreken.
  Echt balen:(!!!!

 57. wat een netwerk -

  Na 15.40 kan ik niet bellen en gebeld worden.
  Dat heb ik nooit mee gemaakt.
  2 'e jaar T- mobiel en laatste jaar gelukkig.:(:(

 58. Linda -

  Ja hier idem dito (brabant, breda e.o.). Heel de middag met de auto op pad en niet eens kunnen bellen. Je zal de anwb maar nodig hebben! Hoop dat het niet tot 28-4 gaat duren, hahaha daarvan zijn namelijk de updates (van t-mobile?) in het nieuwsstukje hierboven! 🙁

 59. Ronnie -

  ik kan momenteel helemaal niks…niet bellen, geen internet.
  Fijn…dat T-Mobile.
  Dacht dat het aan mijn Iphone of simkaartje lag…….
  Maargoed, beter dat dan mij Iphone gaar :Y

 60. jose -

  mooi kut,
  Kan al vanaf 14:45 mijn leveranciers niet meer bellen.
  Zij mij dus ook niet,gaat t-mobile geld kosten.
  Met een dikke claim van mij.:(

  1. toob -

   ik had gisternmiddag al problemen met bellen. Heel slecht bereik, dacht dat het aan mijn Iphone 4 lag. Ik hem helemaal opnieuw gereset en ligt het gvd aan t-mobile:(

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters