‘T-Mobile heeft snelste 4G-netwerk in Nederland’

Het 4G-netwerk van T-Mobile blijft goed uit tests komen. Uit nieuw onderzoek is opnieuw gebleken dat het 4G-netwerk van de provider sneller is dan andere Nederlandse 4G-netwerken.

T-Mobile verhoogt de snelheid van haar 4G-internet

Dit blijkt uit een onderzoek van DIKW op basis van 84 duizend Ookla-speedtests, waarover T-Mobile schrijft.. Het gaat om tests die zijn uitgevoerd in het gebied waar het 4G-netwerk van T-Mobile beschikbaar is. In het laatste kwartaal van dit jaar moet T-Mobile’s 4G landelijke dekking hebben.

De gemiddelde downloadsnelheid van het netwerk van T-Mobile is 37,53 megabit per seconde. De uploadsnelheid klokt gemiddeld 17,33 megabit per seconde. Daarmee is de provider een stukje sneller dan Vodafone, dat gemiddeld 26,31 en 13,38 megabit per seconde klokt.

KPN is de nummer drie, met een gemiddelde snelheid van 20,99 en 8,34 megabit per seconde. T-Mobile is hiermee op het downloadvlak 43 procent sneller dan Vodafone en 79 procent sneller dan KPN. Qua upload is de provider 30 procent sneller dan Vodafone en 108 procent sneller dan KPN.

Het is daarom niet echt een verrassing dat T-Mobile in 18 van de 20 grote steden sneller 4G-internet biedt dan KPN en Vodafone. Hieronder vallen onder andere Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. In Rotterdam verschilt de snelheid van T-Mobile niet heel veel van die van KPN en Vodafone.

T-Mobile gebruikt voor zijn 4G-netwerk de 900MHz-band, terwijl KPN en Vodafone ook hogere frequenties gebruiken. Het voordeel voor KPN en Vodafone is dat ze daardoor minder zendmasten hoeven te bouwen om landelijke dekking te hebben.

Het nadeel van die hogere frequenties is dat de capaciteit minder goed is. Hier komt het voordeel van T-Mobile naar voren. Deze provider moet dus meer masten bouwen dan KPN en Vodafone, maar heeft dan wel een betere capaciteit, wat er dus voor zorgt dat het netwerk sneller is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters