‘T-Mobile heeft snelste 4G-netwerk in Nederland’

Het 4G-netwerk van T-Mobile blijft goed uit tests komen. Uit nieuw onderzoek is opnieuw gebleken dat het 4G-netwerk van de provider sneller is dan andere Nederlandse 4G-netwerken.

T-Mobile verhoogt de snelheid van haar 4G-internet

Dit blijkt uit een onderzoek van DIKW op basis van 84 duizend Ookla-speedtests, waarover T-Mobile schrijft.. Het gaat om tests die zijn uitgevoerd in het gebied waar het 4G-netwerk van T-Mobile beschikbaar is. In het laatste kwartaal van dit jaar moet T-Mobile’s 4G landelijke dekking hebben.

De gemiddelde downloadsnelheid van het netwerk van T-Mobile is 37,53 megabit per seconde. De uploadsnelheid klokt gemiddeld 17,33 megabit per seconde. Daarmee is de provider een stukje sneller dan Vodafone, dat gemiddeld 26,31 en 13,38 megabit per seconde klokt.

KPN is de nummer drie, met een gemiddelde snelheid van 20,99 en 8,34 megabit per seconde. T-Mobile is hiermee op het downloadvlak 43 procent sneller dan Vodafone en 79 procent sneller dan KPN. Qua upload is de provider 30 procent sneller dan Vodafone en 108 procent sneller dan KPN.

Het is daarom niet echt een verrassing dat T-Mobile in 18 van de 20 grote steden sneller 4G-internet biedt dan KPN en Vodafone. Hieronder vallen onder andere Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. In Rotterdam verschilt de snelheid van T-Mobile niet heel veel van die van KPN en Vodafone.

T-Mobile gebruikt voor zijn 4G-netwerk de 900MHz-band, terwijl KPN en Vodafone ook hogere frequenties gebruiken. Het voordeel voor KPN en Vodafone is dat ze daardoor minder zendmasten hoeven te bouwen om landelijke dekking te hebben.

Het nadeel van die hogere frequenties is dat de capaciteit minder goed is. Hier komt het voordeel van T-Mobile naar voren. Deze provider moet dus meer masten bouwen dan KPN en Vodafone, maar heeft dan wel een betere capaciteit, wat er dus voor zorgt dat het netwerk sneller is.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters