‘T-Mobile heeft snelste 4G-netwerk in Nederland’

Het 4G-netwerk van T-Mobile blijft goed uit tests komen. Uit nieuw onderzoek is opnieuw gebleken dat het 4G-netwerk van de provider sneller is dan andere Nederlandse 4G-netwerken.

T-Mobile verhoogt de snelheid van haar 4G-internet

Dit blijkt uit een onderzoek van DIKW op basis van 84 duizend Ookla-speedtests, waarover T-Mobile schrijft.. Het gaat om tests die zijn uitgevoerd in het gebied waar het 4G-netwerk van T-Mobile beschikbaar is. In het laatste kwartaal van dit jaar moet T-Mobile’s 4G landelijke dekking hebben.

De gemiddelde downloadsnelheid van het netwerk van T-Mobile is 37,53 megabit per seconde. De uploadsnelheid klokt gemiddeld 17,33 megabit per seconde. Daarmee is de provider een stukje sneller dan Vodafone, dat gemiddeld 26,31 en 13,38 megabit per seconde klokt.

KPN is de nummer drie, met een gemiddelde snelheid van 20,99 en 8,34 megabit per seconde. T-Mobile is hiermee op het downloadvlak 43 procent sneller dan Vodafone en 79 procent sneller dan KPN. Qua upload is de provider 30 procent sneller dan Vodafone en 108 procent sneller dan KPN.

Het is daarom niet echt een verrassing dat T-Mobile in 18 van de 20 grote steden sneller 4G-internet biedt dan KPN en Vodafone. Hieronder vallen onder andere Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. In Rotterdam verschilt de snelheid van T-Mobile niet heel veel van die van KPN en Vodafone.

T-Mobile gebruikt voor zijn 4G-netwerk de 900MHz-band, terwijl KPN en Vodafone ook hogere frequenties gebruiken. Het voordeel voor KPN en Vodafone is dat ze daardoor minder zendmasten hoeven te bouwen om landelijke dekking te hebben.

Het nadeel van die hogere frequenties is dat de capaciteit minder goed is. Hier komt het voordeel van T-Mobile naar voren. Deze provider moet dus meer masten bouwen dan KPN en Vodafone, maar heeft dan wel een betere capaciteit, wat er dus voor zorgt dat het netwerk sneller is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters