T-Mobile: “Ingrijpen van de overheid zet omzet onder druk”

T-Mobile heeft in haar financiële cijfers te kennen gegeven dat haar het omzet licht terug zag lopen als gevolg door ingrijpen van de overheid op de tarieven van de aanbieder. Desondanks wist T-Mobile een sterk kwartaal neer te zetten en zag het haar ARPU stijgen naar 29 euro.

Bart Wijermars CEO T-Mobile NL

T-Mobile heeft haar cijfers over het tweede kwartaal over 2010 openbaar gemaakt. De telco heeft een solide kwartaal echter de rug echter ziet het wel steeds een zwaardere inmenging van de overheid in de regulering van de tarieven die de telco mag voeren richting haar klanten. Hans van Leeuwen, Financieel Directeur van T-Mobile in Nederland: “Een reeks van opeenvolgende ingrepen van de overheid op de tarieven van mobiele aanbieders, zet de omzet flink onder druk.” De CEO van T-Mobile Nederland, Bart Weijermars, wist tijdens de lancering van de iPhone 4 al de houding van de overheid te hekelen als het gaat om de regulering van de industrie die in Europa voor veel werkgelegenheid zorgt en hoge winsten en omzetten. Volgens van Leeuwen wordt het beheren van een telco in de huidige industrie dan ook steeds meer een topsport. “Ondernemen in een kapitaalintensieve industrie als de mobiele telecom wordt steeds meer topsport. Door ons klantenbestand op te schonen en ons te richten op waardevolle klanten, boeken wij ook onder deze moeilijke omstandigheden toch een goed resultaat.”

T-Mobile wist haar omzet per gebruiker te verhogen van 23 euro naar 29 euro. Door de opschoning van inactieve prepaid-nummers zag de telco haar klantenbestand slinken van 5,423 miljoen mobiele aansluitingen, naar 4,382 miljoen actieve gebruikers. De telco heeft volgens eigen zeggen 57 miljoen euro gestoken in het uitbreiden van ondermeer haar netwerk en een tal van andere zaken. Door de capaciteitsuitbreidingen is T-Mobile voorbereid op de nieuwe generatie smartphones en de verdere groei van het mobiele dataverkeer, aldus de telco. Van alle smartphone gebruikers in Nederland heeft 60% een T-Mobile abonnement, zo laat de telco tot slot weten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters