T-Mobile-klanten zijn de dupe van veranderingen

De Consumentenbond heeft veel klachten binnengekregen over verdwijnend beltegoed van T-Mobile-gebruikers. Het probleem is ontstaan door het schrappen van Relax- en Flex-abonnementen. Daarnaast heeft de provider vandaag aangekondigd dat er grotere databundels voor het buitenland beschikbaar zijn en de 4G-snelheid omhoog is gegaan.

T-Mobile-

T-Mobile heeft een aantal boze klanten. De provider heeft abonnementsvormen geschrapt die veel mensen nog gebruiken. De zogenoemde Flex- en Relax-abonnementen zijn volgens T-Mobile binnenkort niet meer te gebruiken. De abonnementen werken op verouderde systemen, beweert de provider.

Door de plotselinge afkapping van de abonnementsvormen zijn veel klanten hun opgebouwde beltegoed kwijt. De Consumentenbond raadt aan om een vergoeding bij T-Mobile aan te vragen. Sommige klanten verliezen enkele tientjes, maar anderen hebben honderden euro’s opgespaard.

Ter compensatie biedt T-Mobile korting op bestaande abonnementen aan. Toch twijfelen klanten aan deze tegemoetkoming: deze korting duurt twee jaar, daarna betalen de gedupeerde abonnees het volle pond.
Het abonnement van de gedupeerde klanten loopt deze maand af. Tot die tijd hebben de klanten nog om over te stappen op een ander abonnement van T-Mobile. Of de mensen die hun beltegoed kwijt zijn, dat geld nog terugkrijgen, is onduidelijk.

Tegelijkertijd heeft T-Mobile aangekondigd dat er grotere databundels voor het buitenland beschikbaar zijn. De grootste databundel was voorheen 500 MB, nu is dat 1 GB. De prijs van de 1 GB-bundel met onbeperkt bellen wordt 24,99 euro, dit was voorheen 14,99 voor 500 MB met onbeperkt bellen. Daarnaast is de nieuwe 4G-snelheid in werking getreden. De downloadsnelheid is nu 150 mb/s en de uploadsnelheid is 50 mb/s. In de praktijk zal dit iets minder zijn dan op papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robert Westheim -

    Beetje achterhaald deze berichtgeving, mijn Flex abonnement kon ik voor 4 jaar terug al niet meer verlengen. Destijds werd al aangekondigd dat de abonnementen gingen veranderen in navolging van de Duitse tak van t-mobile, nu 4 jaar later was er ook een verandering welke ook niet aantrekkelijk was en men ook niet gecompenseerd werd. Het stel samen stel bij abonnement is wel interessant omdat je zelf kunt bepalen hoeveel je per maand wilt wat minuten en mb's betreft zonder extra kosten.

  2. Randall Johan -

    "Plotselinge afkapping"….ik kreeg ruim 2 jaar geleden al te horen dat Relax en Flex abonnementen niet meer gevoerd werden….dus wordt een beetje verkeerd beeld geschetst in dit artikel….

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters