T-Mobile komt Apple gebruikers tegemoet

Ondanks beloftes op de doos en in de handleiding kunnen MacBook Pro-gebruikers bij T-Mobile niet gebruikmaken van hsdpa. Daar komt vanaf 15 juli verandering in.

Op de doos van de Web-n-Walk Express II-kaarten vermeldt de leverancier dat er ook ondersteuning is voor Mac OS X. Volgens de handleiding kan de klant hiervoor terecht op de website van het bedrijf, waar ieder spoor van de Apple-ondersteuning ontbreekt. Klanten die de helpdesk bellen, krijgen vervolgens te horen dat de belofte op de doos loos is en dat men maar Windows moet gebruiken. Dat laatste blijkt waar, want de kaart werkt onder Windows inderdaad wel. De gebruiker kan dan succesvol online komen met zowel Apple’s Bootcamp als het draaien van Windows met Parallels.

Apple-woordvoerder Juriaan Bosman zegt in een reactie de gang van zaken vervelend te vinden, omdat hierdoor de klanten van het technologiebedrijf benadeeld worden. Ook de Consumentenbond vindt dit wel erg ongelukkig en wil dat klanten van het abonnement afkunnen en hun geld moeten kunnen terugkrijgen als ze dat willen.
Oplossing in de maak Ook Priscilla Tomasoa , woordvoerder van T-Mobile vindt de gang van zaken heel vervelend en belooft klanten een ‘bevredigende oplossing te bieden’. Het bedrijf communiceerde eerder dat de programmatuur eind april beschikbaar zou zijn.

‘Wij maken de software niet zelf, maar krijgen deze aangeleverd’, zegt Tomasoa tegenover Webwereld. ‘Het komt er nu aan en staat vanaf 15 juli op onze website.'”
De onderneming was niet op de hoogte van het feit dat de Oostenrijkse vestiging van de mobiele operator al wel over de programmatuur beschikt, die ook de Nederlandse kaart herkent, kan aansturen, maar niet kan laten inloggen.

Op dit moment ondersteunt Vodafone Mac OS X wel met de hsdpa-oplossing. Gebruikers van de oudere PowerBook hebben dit probleem niet, omdat met behulp van extra software de oudere pcmcia-kaart wel ondersteund wordt. T-Mobile had eerder ook problemen met het ondersteunen van Windows Vista, maar kwam later met een aangepaste versie van de programmatuur om klanten toch online te krijgen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters