T-Mobile krijgt er in 2008 meer klanten bij

T-Mobile heeft vandaag haar cijfers bekendgemaakt over 2008. Hieruit blijkt dat de omzet is gestegen en dat meer klanten hun weg vonden richting deze telecomoperator. Inmiddels zit ook de overname van Orange erop en deze is succesvol afgerond.

T-Mobile tasT-Mobile heeft in 2008 een prima jaar doorgemaakt en zag zowel de omzet als haar klantenbestand stijgen. Opmerkelijk is ook dat het dataverkeer sterk gestegen is bij de roze telecomoperator. Zo werd er in december wekelijks ongeveer 20,5 terabyte aan gegevens verstookt terwijl dat in juni vorig jaar nog 3,1 terabyte was. Dit is met name te verklaren doordat de iPhone 3G erg goed heeft verkocht het afgelopen jaar bij de producent en hierdoor is het data verbruik op het netwerk van T-Mobile explosief gestegen. T-Mobile Netherlands telde per 31 december 2008 5,309 miljoen mobiele klanten terwijl dat een jaar eerder er 4,9 miljoen waren. Vooral de overname van Orange en de introductie van de iPhone 3G hebben er toe geleid dat het klantenbestand steeg.

Wel was de opbrengst per klant lager dan voorheen. In 2008 was de gemiddelde omzet per gebruiker ongeveer 25 euro en daarmee kwam de total omzet over 2008 uit op 1,806 miljard euro. T-Mobile wist ook te melden dat de migratie van Orange-klanten en integratie van het mobiele netwerk van Orange succesvol verlopen is. Niek Jan van Damme, Algemeen Directeur bij T-Mobile in Nederland: “In 2008 is hard gewerkt aan de integratie van T-Mobile en Orange tot een van de grootste communicatiebedrijven in Nederland. Ondanks deze zeer complexe operatie sloot T-Mobile 2008 succesvol af en boekte een solide resultaat. De integratieactiviteiten weerhielden ons er niet van om groei te realiseren in zowel omzet als klantenaantallen. Alle indicaties wijzen erop dat klanten tevreden zijn. Dat blijkt uit onder meer uit klanttevredenheidsonderzoeken en uit het feit dat de overgrote meerderheid van de in 2008 benaderde Orange abonnees voor T-Mobile heeft gekozen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters