T-Mobile levert vanaf maart internet in de treinen

De NS en T-Mobile hebben bekendgemaakt dat de eerste treinen vanaf eind maart de beschikking krijgen over internet voor reizigers. T-Mobile zal beginnen met het uitrusten van de intercity’s met internet tussen de grote steden.

NS Wifi

Eind vorig jaar werd bekend dat T-Mobile Nederland de order van de Nederlandse Spoorwegen had binnengehaald voor het leven van het internet in alle treinen in Nederland. Toen werd bekendgemaakt dat de streefdatum 1 maart zou zijn voor alle interncity’s echter is dat verschoven naar begin april. De eerste treinen zouden nu eind maart voorzien zijn van internet en de rest in de loop van dit jaar. De NS wil eind dit jaar ruim een derde van de intercity’s met een internetverbinding hebben uitgerust. In totaal gaat het om 173.000 zitplaatsen. De eerste treinen die de beschikking krijgen over internet zijn zogeheten ICM-treinen of ook wel Koploper genoemd in de volksmond.

De intercity-treinen worden voorzien van een tv-scherm met reisinformatie en een T-Mobile HotSpot. Consumenten zouden gratis middels de HotSpot kunnen internetten middels Wifi in verschillende treinen. Later zou de dienst wel betaald worden.

Bron: Nu.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters