T-Mobile levert vanaf maart internet in de treinen

De NS en T-Mobile hebben bekendgemaakt dat de eerste treinen vanaf eind maart de beschikking krijgen over internet voor reizigers. T-Mobile zal beginnen met het uitrusten van de intercity’s met internet tussen de grote steden.

NS Wifi

Eind vorig jaar werd bekend dat T-Mobile Nederland de order van de Nederlandse Spoorwegen had binnengehaald voor het leven van het internet in alle treinen in Nederland. Toen werd bekendgemaakt dat de streefdatum 1 maart zou zijn voor alle interncity’s echter is dat verschoven naar begin april. De eerste treinen zouden nu eind maart voorzien zijn van internet en de rest in de loop van dit jaar. De NS wil eind dit jaar ruim een derde van de intercity’s met een internetverbinding hebben uitgerust. In totaal gaat het om 173.000 zitplaatsen. De eerste treinen die de beschikking krijgen over internet zijn zogeheten ICM-treinen of ook wel Koploper genoemd in de volksmond.

De intercity-treinen worden voorzien van een tv-scherm met reisinformatie en een T-Mobile HotSpot. Consumenten zouden gratis middels de HotSpot kunnen internetten middels Wifi in verschillende treinen. Later zou de dienst wel betaald worden.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Paul -

    De treinen van het type Intercitymaterieel worden niet alleen in de volksmond 'Koploper' genoemd, maar deze naam is tevens de offici├źle naam door de NS gevoerd aan de buiten- en binnenzijde van deze treinen.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters