T-Mobile maakt iPhone duurder om inkomsten en uitgaven gelijk te trekken

Telco T-Mobile zal vanaf 1 november de prijzen voor de iPhone 4 op gaan voeren. Volgens de telco zijn de huidige prijzen erg scherp geprijsd waarna het nu van plan is om de inkomsten en uitgaven gelijk te gaan trekken.

T-Mobile logo

Afgelopen week werd bekend dat na lang wikken en wegen providers KPN en Vodafone eindelijk het contract met Apple hadden ondertekend om de iPhone 4 ook in Nederland te gaan leveren. Geruchten gingen al het hele jaar dat het exclusiviteitscontract tussen T-Mobile en Apple al lang en breed afgelopen zou zijn echter zouden KPN en Vodafone zich niet kunnen vinden in de inkoopsprijs die Apple aan de twee telco’s zou willen berekenen voor de iphone 4. Ondanks deze bezwaren lijken de partijen water bij de wijn gedaan te hebben en is het contract inmiddels ondertekend waarna de levering van de iPhone 4 nog dit jaar zal starten bij alle grote telco’s.

Een tweetal dagen na de bekendmaking van deze ontwikkelingen wist T-mobile intern een update rond te sturen die opgemerkt werd door iPhoneclub. De telco is van plan om vanaf 1 november de prijzen voor de iPhone 4 met gemiddeld 40 tot 100 euro te gaan verhogen. T-mobile heeft inmiddels het gerucht bevestigd en kent de prijsstijging toe aan het feit dat het toestel nu dermate goedkoop is geprijsd, dat de telco nu graag de inkomsten en uitgaven voor het toestel wil gelijk trekken. “De markt heeft zich inmiddels ontwikkeld en het is tijd om de inkomsten en uitgaven weer meer op één lijn te krijgen”, aldus een woordvoerster van de telco aan Nu.nl. Onduidelijk is nog of de dealers van T-Mobile zoals BelCompany en The Phone House ook de prijzen gaan verhogen. Daarnaast hebben de concurrenten van T-Mobile nog niet bekend gemaakt wat hun prijzen worden in combinatie met een abonnement en een iPhone 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sander -

    Ik heb er een en vind m al duur. Daarnaast is het netwerk van tmobile (na eerder vodafone) echt héél belabberd..internet traag, vaak niet bereikbaar, veel ophangen tijdens gesprekken etc.

  2. AKoens -

    Haha hoe probeer ik nog even snel mensen een slecht netwerk aan te praten door te zeggen dat je straks als KPN/Voda de iPhone aan gaan bieden met hun veel betere netwerk 'uit te laten lekken' dat je de prijs dan opvoerd 😛

    1. v-power -

      Dacht ik ook direct aan inderdaad 😀 opzettelijk uitlekken van een prijsverhoging, ruim 2 weken van te voren zodat iedereen nog tijd heeft om het nu dat het 'zo scherp' geprijsd is nog te kopen… wanhoopspoging!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters