T-Mobile maakt nieuwe tarieven bekend voor haar abonnementen

Provider T-Mobile heeft haar nieuwe abonnementen bekend gemaakt die vanaf 15 augustus in zullen gaan. De provider zal met een Smart variant gaan komen en een iSmart variant waarbij er voor € 4,95 per maand onbeperkt internet ingekocht kan worden.

De nieuwe abonnementen van T-Mobile zijn op de website van de provider te vinden. Daarop valt te lezen dat de provider onbeperkt internet zal blijven houden, mits men hiervoor € 4,95 per maand extra betaalt. Als mensen vervolgens over hun bundel heen gaan zal de internetsnelheid verlaagd worden gewijzigd naar maximaal 64/64 Kbps, maar zullen er geen extra kosten in rekening gebracht worden. Men kan ook voor € 10,- per keer het datategoed en de snelheid bijkopen, iets dat provider Vodafone ook aanbied.

T-Mobile zal in totaal vier verschillende varianten gaan introduceren. Allereerst is er de Smart Start waarbij men geen onderscheid maakt tussen MB’s, minuten of sms’jes. De Smart Start maakt gebruik van units waarbij elke unit een MB, sms of minuut is. Voor 12,50 in de maand krijgt men 60 units en bij een betaling van 60 euro in de maand 600 units. De datasnelheid is bij deze variant 1 Mbps.

De Smart Plus-abonnementen werken eveneens in units maar hierbij zitten geen MB’s inbegrepen in de units. In plaats daarvan wordt een datalimiet toegevoegd van tenminste 250MB bij 24,95 per maand. Ook krijgt men hiervoor 100 units om mee te bellen en te sms’en. Optioneel is bij deze variant de Onbeperkt Internet Voordeelbundel die € 4,95 per maand per maand kost en het datalimiet omhoog schopt naar ‘onbeperkt’. Echter als je over de 250MB heen gaat dan gaat de internetsnelheid fors terug naar maximaal 64/64 Kbps. De grootste bundel van Smart Plus kost 150 euro in de maand en hiervoor krijg je 1800 units en 1GB aan data. De internetsnelheid is hierbij 3.6 Mbps.

De laatste variant van T-Mobile is de iSmart-abonnementen. Deze begint bij 150 units voor 29,50 per maand en 500MB aan data. De internetsnelheid ligt hierbij fors hoger, namelijk 7.2 Mbps. Ook bij deze variant kan de ‘onbeperkt’-bundel aangekocht worden voor € 4,95 per maand. Het duurste abonnement is 100 euro in de maand en hiervoor krijg je 1GB aan data en 1000 units aan tegoed. Dit iPhone-abonnement zal ook geen gratis visual voicemail meer met zich mee brengen, dit zal voortaan € 1,99 p/m gaan kosten bij de provider.

Een ander opvallend feit is dat T-Mobile per kwartaal € 2,50 SIM activeringskosten gaat berekenen aan haar abonnees. Onduidelijk is nog waarvoor dit bedoeld is. De nieuwe abonnementen van T-Mobile gaan vanaf 15 augustus in en zijn geldig voor nieuwe klantenen klanten die na deze datum verlengen. Voor de huidige abonnees verandert er niets.

T-Mobile iSmart

 

T-Mobile Smart Plus

 

T-Mobile Smart Start

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. John -

  Gewoon geld trekkerij. Beetje achteraf huilen dat de mensen teveel gebruik maken van mobiel internet. Wat denken ze nou. Het is 2011 en iedereen leeft met het internet. Sterker nog de meeste van ons kunnen nie zonder. Echt ongelofelijk dat we nu per kwartaal sim kosten moeten betalen. Doet me denken aan meneer krabs van sponge Bob. Je moet mij betalen om hier gebruik te maken van onze diensten boven op je huidige abbo. Heb er maar 1 woord voor. Kansloos.

 2. Frederrrrik -

  Wellicht handig voor enkele van jullie hieronder een aantal zaken op een rijtje.

  – Ben je tevreden over je huidige contract die je hebt van T-Mobile ? Deze kan je gewoon behouden. Sterker nog, dit contract zou je bij wijze van de rest van je leven kunnen houden. Dit doe ik ook met mijn Flex abbo gedateerd van 2003:). Als je niets doet, wordt je contract PER DAG verlengd, onder de voorwaarden die golden vanaf het moment dat jij het contract ondertekende.

  – Heb je onlangs je contract vernieuwd?, of doe je dit voordat de nieuwe prijzen ingaan (15 augustus), dan behoud je de voorwaarden vanaf het moment dat je tekent. Dit geldt ook wanneer je bijvoorbeeld nummerbehoud aanvraagt en je abbonement pas 2 maanden later ingaat. Het gaat om de datum wanneer je het contract tekent (of deze nou direct ingaat, of later in verband met nummerbehoud of verlenging van je abbonement maakt NIET uit).

  – Voor de mensen die regelmatig internetten en een nieuwe telefoon willen, is de iSmart natuurlijk het meest interessante contract. Waarom? Ten 1e je betaald per seconde (1e minuut wordt na boven afgerond daarna per secondes). Daarnaast heb je bij het voordeligste bundel (i150, 29,50 per maand al een 'data limiet' van 500 MB. Voor 5 euro extra (i200, 34.50 per maand heb je 1GB).

  Voor de meeste mensen is dit aantal data al meer dan voldoende.
  *Voor de heavy internet users; Het is natuurlijk goedkoper om te kiezen voor een i200 ipv een i150 dan met een i150 je FUP te resetten (10 eu), aangezien een i200 maar 5 eu meer is, en je hebt ook een lager toestelprijs indien je die hebt, en natuurlijk meer belminuten.

  Ik vind wel grappig dat iedereen loopt te huilen en te zeuren over die datalimieten, maar veel van jullie komen niet eens in de buurt van je limiet. Maar goed buiten deze 'groep' zijn er ook mensen die dat wel doen om verschillende redenen. Die zullen dus ook die 4,95 per maand extra moeten betalen om na 1 GB of 500 mb(bij een i150) te kunnen blijven internetten, welliswaar tegen een snelheid van 64 kb.
  Ten eerste, zoals gezegd, zullen veel mensen niet over de 1 GB in 1 maand komen, indien dit wel zo is zullen ze vrij gauw hen nieuwe belbundel krijgen en zal dus vanzelf de data geworden gereset. (zie het zo, wellicht heb je 1 a 2 dagen sloom internet, maar daarna toch weer snel omdat je je nieuwe tegoed hebt van de maand).

  Voor de mensen die toch sneller internet moeten hebben zullen hen data moeten resetten.

  Kortom; voor de vele iphone users op deze forum met T-Mobile:
  *Heb je al een i abbo, de nieuwe iSmart bundels zijn zeer vergelijkbaar. Sterker nog, je prijs per minuut binnen de bundel gaat toch aardig wat omlaag zelfs(!).

  *Nadeel is dat na 1GB je een bundel van 4.95 moet activeren om onbeperkt te kunnen blijven internetten, welliswaar met een snelheid van 64kb. (of evt je data resetten).

  *Voordeel; je betaald nog steeds per secondes, je hebt een (theoretische) snelheid van 7,2 mb

  *Voor de i-150 gebruikers (weinig bellen, veel internetten), zie het zo; of je kiest voor de limiet van 500 MB, of je switcht naar de I-200, je betaald 5 euro per maand meer, maar ook voor een verdubbeling van je data limiet, en 50 extra belminuten of smsjes.

  Er zijn ook mensen die hen oude iphone bundels nog houden, (die met bijv 150 belmin EN 150 sms EN onbeperkt internet). Dit kan natuurlijk wel, maar als je contractperiode van 2 jaar erop zit, is het dan natuurlijk veel interessanter om te kiezen voor een simonly dan 'de volle pond' door te betalen. Je hebt welliswaar wel het voordeel dat je internetsnelheid niet geknepen wordt.. maarja om een snelheid van 2 MB te houden ? Het kan zeker, als het in jouw geval gunstig is vooral doen, maar denk toch voor vele niet.

  *Voor de rest zullen er wellicht nog wijzigingen komen op de tarieven van de voordeelbundels (zoals sms maximaal en verdubbelaar).

  *2.50 activeringskosten per kwartaal mogen ze mij lekker afschrijven hoor, ten 1e is het maar 2.50, ten 2e is T-mobile gewoon stukken goedkoper dan de rest.

  *Conclusie; ja ook bij T-Mobile wordt het iets duurder, toch valt het erg mee, met name als je het vergelijkt met de concurrenten. Als je het niet kan betalen, moet je ook vooral geen abbo meer nemen maar het doen met minder (het is helaas niet anders). Ook moeten we niet te verwend doen met z'n allen. In Nederland veranderen de prijzen gewoon, wil je je product niet meer gebruiken? zeg dan gewoon je contract op (lijkt me beter dan hele tijd blijven roepen dat je het een schande vindt etc). Ik denk dat de overheid en Nelie Kroes etc hier weinig aan kunnen doen. Ze kunnen zich tot zekere zin bemoeien met bedrijfsbeslissingen, maar echt niet zo ver. Ondernemers zijn geheel zelfstandig en mogen doen en laten wat ze willen, ook met de prijzen, zij zijn de baas, jij bent de afnemer. Tuurlijk kan je als afnemer wil druk zetten, dat terzijde. Maar als een provider ziet dat het moet bezuinigen maar ook moet investeren, zullen zij doen wat er gedaan moet worden om aan dat geld te komen. Ten slotte, mensen willen blijven bellen / smsen / internetten, dus de klanten blijven heus wel en blijven er ook zeker komen.

  Kartelvorming; is er sprake van een kartelvorming / vriendjespolitiek? Ja/nee/ja/nee.
  Doet het er toe? nee.

  Stel; er is een kartelvorming, de 3 bazen van Tmobile Vodafone en KPN zitten bij elkaar en spreken e.e.a. af. Prima alles omhoog. Lekker geld verdienen. De nMa komt erachter en deelt wat boetes uit. Prima, maar de prijzen blijven alsnog hoog omdat dit gewoon 'markt concurrerende prijzen zijn'. De nMa of de overheid of wie dan ook en zal ook nooit zeggen 'doe je prijzen is 20% omlaag dit is veel te duur'. Als ik eigenaar zou zijn van Vodafone bijvoorbeeld en ik wou mijn abbonementskosten 3 x zo duur maken, dan zou ik dat lekker kunnen doen (welliswaar conform de wetgeving natuurlijk), maar ik weet zeker dat het zou lukken hoor. Of het slim is, is een andere vraag.

  Stel; er is geen kartelvorming. de 3 bazen zitten thuis. Opeens begint meneer KPN de prijzen omhoog te gooien. Meneer Vodafone en T-Mobile lezen het op iphoneclub en denken what the hell? Wat nu?. Meneer Vodafone denkt, nou als hij flink omhoog gaat, kan ik net zo goed ook omhoog gaan, want anders loop ik flink wat omzet mis, plus het feit als ik in de buurt ga zitten van zijn prijzen, men dit beter zal accepteren dan wanneer ik er 10 x zo hoog ga zitten. Stel ik ga maar een klein beetje omhoog met de prijzen maar blijf alsnog ver onder de stijging van Meneer KPN, dan loop ik alsnog er veel geld mis. Geld die ik hard nodig heb voor het investeren van het netwerk.
  Meneer T-Mobile ziet Vodafone en KPN stijgen. Hij denkt, ik kan wel lekker goedkoop blijven, maar dan mis ik ook erg veel geld, en dat geld hebben we erg hard nodig om continu te blijven investeren in innovatie en ontwikkeling en beheren van bestaande technologieën. Meneer T-Mobile gaat ook mee met de prijzen, maar let er goed op dat dit toch nog een stukje goedkoper is dan heren KPN en Vodafone.

  Dit allemaal heeft te maken met bewegingen in de markt, en dit gebeurd en zo beetje alle commerciële sectoren, en dit is niet tegen te houden door de consument. Ben ik er blij mee? Nee. Maar het leven gaat door, internet op je telefoon is een luxe. Mensen in Afrika dromen van een water-kraan die werkt (ja, zo kan je het WEL relativeren voor de mensen die dit proberen te ontkrachten).

  Succes.. en zorg dat je gewoon veel geld verdiend met je werk..en lach lekker terug na de providers omdat je toch diepe zakken hebt.. wanneer het zo ver is stuur vooral even een kaartje met 'goed bezig'!

  – Zag ook even de vraag voorbij komen wat de prijs voor een iphone 5 is met een i-abbo. Tot op de dag van de dag bestaat dat ding officieel niet eens.

  1. Samsung-Rules -

   @Frederrik.. Duidelijk verhaal… jij werk zeker bij T-mobile??:Y

   Met je laatste stuk over nelie en de kartel vorming ben ik niet helemaal met je eens!!

   Nelie kan we zeker beslissens dat de prijzen omlaag moeten.. en als alleen meneer kpn zijn prijzen omhog zou doen… zal t-mobile hem heus niet volgen.. klanten blijven toch bij de goedkope.. voor de zelfde service..

   Verder heb je wel gelijk dat we hier niet zo moeten zeuren over die paar euro meer, hoewel er ook genoeg mensen zijn die het niet breed hebben.

   Wij hebben het in vergelijking met niet westerse landen.. erg goed hierzo… maar hoe lang nog?;)

 3. ricco -

  Ik begrijp er niks van, heb al 4 jaar internet en heb ze lekker gespekt toen internet nog niet groot was nu moet ik na al die jaren met de billen bloot.
  die providers moeten zich schamen!!!!!!!!!!!!!

 4. arinelis -

  En maar blijven zeggen dat de klanten niet hoeven te betalen voor onbeperkt internet.. Nu vragen ze vriendelijk 5 euro neer te leggen… PfFf

 5. Samsung-Rules -

  Heel leuk allemaal, maar uiteindelijk is het toch allemaal net iets duurder als eerst. Ze moeten meer geld hebben. Ook nijpen ze je iets meer als je over je bundel komt.. geen 128 maar 64 kbps.. dus dit is helemaal trage boel. Maar goed.. ze blijven iig onbeperkt internet leveren!!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters