T-Mobile maakt werk van 4G via wifi-frequentie 5 GHz

T-Mobile is van plan om 4G via small cells uit te zenden via 5 GHz, een frequentie voor wifi-verbindingen. In drukke gebieden krijgt het netwerk daardoor in principe meer capaciteit.

T-Mobile ontwikkelt 4G verder door

Dit laat de provider weten tegenover Tweakers. De techniek die dit mogelijk maakt, License Assisted Access (LAA), is alleen nog niet beschikbaar voor smartphones. T-Mobile verwacht echter dat het niet lang duurt voordat telefoons 4G via een wifi-frequentie van 5 GHz zullen ondersteunen. T-Mobile is van plan LAA vanaf het einde van dit jaar te gebruiken, maar begin volgend jaar behoort ook tot de mogelijkheden.

T-Mobile lijkt LAA vooral toe te willen passen door middel van small cells. Dit zijn makkelijk verplaatsbare zendmasten die een provider kan installeren op een drukke locatie, om te voorkomen dat het netwerk niet overbelast raakt. Providers doen dit bijvoorbeeld op drukke locaties tijdens Koningsdag in Amsterdam.

Nieuwe 4G technieken

LAA behoort tot een pakket van nieuwe 4G-technieken, waarvan afgelopen vrijdag in Göteburg de specificaties zijn vastgesteld. Het gaat hier om LTE release 13. Het krijgt van brancheorganisatie 3GPP de naam LTE Advanced Pro mee. Nu de specificaties van LTE release 13 in het geheel duidelijk zijn, kunnen providers en hardwareleveranciers aan de slag met het fabriceren van de betreffende technieken voor sneller mobiel internet. En natuurlijk ook het implementeren daarvan.

Hoewel 4G dus steeds meer de standaard is, blijft het doorontwikkelen van deze techniek dus niet stilstaan. Ondertussen wordt er ook al gewerkt aan 5G, maar het is voor providers interessant om 4G uit te ontwikkelen. Dit kan dan een goede, solide basis vormen van het mobiele netwerk van de toekomst.

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters