T-Mobile Nederland toch niet te koop

Eerder werd aangekondigd dat Deutsche Telekom T-Mobile Nederland wilde verkopen, het telecomconcern komt nu echter op die beslissing terug.

Deutsche Telekom haalt T-Mobile uit de etalage

Er zouden pogingen zijn gedaan om het Nederlandse bedrijfsonderdeel van de hand te doen. Over die onderhandelingen en plannen is verder niet zo veel bekend aangezien het geen publieke verkoop was. Ze zouden echter niet tot goede resultaten hebben geleid en voorlopig haalt Deutsche Telekom zijn Nederlandse tak uit de etalage.

De plannen voor een overname werden vorig jaar bekend gemaakt door Bloomberg, het persagentschap had daar sterke geruchten over opgevangen. Nu laat topman van Deutsche Telekom Tim Hoettges in een interview met het agentschap weten dat die verkoop toch niet door gaat. Hoettges zei in het interview dat T-Mobile Nederland “een fantastisch netwerk heeft”.

Business class

Er zouden volgens Bloomberg twee boden zijn geweest voor T-Mobile Nederland, van 2,5 en 2,7 miljard euro. Deutsche Telekom zou echter minstens 3 miljard willen voor het bedrijf. In het interview laat Hoettges ook weten dat hij in de toekomst steeds meer fusies verwacht in de telecomsector. T-Mobile heeft heel wat concurrentie in Nederland, zo daalde het klantenaantal in Nederland naar 3,7 miljoen dit jaar, in 2011 was dat nog 4,9 miljoen.

Deutsche Telekom geeft verder ook nog aan een toekomst te zien in het creëren van betere netwerken voor zakelijke klanten, een soort “business class” voor telecom. Zakelijke klanten zouden extra veiligheid en betrouwbaarheid nodig hebben, aldus de topman in het interview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters