T-Mobile Nederland toch niet te koop

Eerder werd aangekondigd dat Deutsche Telekom T-Mobile Nederland wilde verkopen, het telecomconcern komt nu echter op die beslissing terug.

Deutsche Telekom haalt T-Mobile uit de etalage

Er zouden pogingen zijn gedaan om het Nederlandse bedrijfsonderdeel van de hand te doen. Over die onderhandelingen en plannen is verder niet zo veel bekend aangezien het geen publieke verkoop was. Ze zouden echter niet tot goede resultaten hebben geleid en voorlopig haalt Deutsche Telekom zijn Nederlandse tak uit de etalage.

De plannen voor een overname werden vorig jaar bekend gemaakt door Bloomberg, het persagentschap had daar sterke geruchten over opgevangen. Nu laat topman van Deutsche Telekom Tim Hoettges in een interview met het agentschap weten dat die verkoop toch niet door gaat. Hoettges zei in het interview dat T-Mobile Nederland “een fantastisch netwerk heeft”.

Business class

Er zouden volgens Bloomberg twee boden zijn geweest voor T-Mobile Nederland, van 2,5 en 2,7 miljard euro. Deutsche Telekom zou echter minstens 3 miljard willen voor het bedrijf. In het interview laat Hoettges ook weten dat hij in de toekomst steeds meer fusies verwacht in de telecomsector. T-Mobile heeft heel wat concurrentie in Nederland, zo daalde het klantenaantal in Nederland naar 3,7 miljoen dit jaar, in 2011 was dat nog 4,9 miljoen.

Deutsche Telekom geeft verder ook nog aan een toekomst te zien in het creëren van betere netwerken voor zakelijke klanten, een soort “business class” voor telecom. Zakelijke klanten zouden extra veiligheid en betrouwbaarheid nodig hebben, aldus de topman in het interview.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters