T-Mobile Nederland toch niet te koop

Eerder werd aangekondigd dat Deutsche Telekom T-Mobile Nederland wilde verkopen, het telecomconcern komt nu echter op die beslissing terug.

Deutsche Telekom haalt T-Mobile uit de etalage

Er zouden pogingen zijn gedaan om het Nederlandse bedrijfsonderdeel van de hand te doen. Over die onderhandelingen en plannen is verder niet zo veel bekend aangezien het geen publieke verkoop was. Ze zouden echter niet tot goede resultaten hebben geleid en voorlopig haalt Deutsche Telekom zijn Nederlandse tak uit de etalage.

De plannen voor een overname werden vorig jaar bekend gemaakt door Bloomberg, het persagentschap had daar sterke geruchten over opgevangen. Nu laat topman van Deutsche Telekom Tim Hoettges in een interview met het agentschap weten dat die verkoop toch niet door gaat. Hoettges zei in het interview dat T-Mobile Nederland “een fantastisch netwerk heeft”.

Business class

Er zouden volgens Bloomberg twee boden zijn geweest voor T-Mobile Nederland, van 2,5 en 2,7 miljard euro. Deutsche Telekom zou echter minstens 3 miljard willen voor het bedrijf. In het interview laat Hoettges ook weten dat hij in de toekomst steeds meer fusies verwacht in de telecomsector. T-Mobile heeft heel wat concurrentie in Nederland, zo daalde het klantenaantal in Nederland naar 3,7 miljoen dit jaar, in 2011 was dat nog 4,9 miljoen.

Deutsche Telekom geeft verder ook nog aan een toekomst te zien in het creëren van betere netwerken voor zakelijke klanten, een soort “business class” voor telecom. Zakelijke klanten zouden extra veiligheid en betrouwbaarheid nodig hebben, aldus de topman in het interview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters