T-Mobile neemt licenties van Orange in gebruik

Het Agentschap Telecom heeft bekend gemaakt dat uit controles blijkt dat T-Mobile de licenties van Orange voldoende in gebruik heeft genomen. Hierdoor ontloopt de telco een miljoenenboeten die het agentschap eerder had opgelegd.

T-Mobile Orange

Het Agentschap Telecom heeft bekend gemaakt dat provider T-Mobile dan toch aan haar licenties voldoet voor haar netwerk. Met de overname van Orange en diens netwerk was T-Mobile verplicht om een bepaalde kwaliteit en dichtheid van het netwerk te garanderen aangezien het de licenties van Orange tevens had overgenomen. Eerder werd bekend dat T-Mobile niet aan de voorwaarde voldeed en een te lage kwaliteit aanbood van de gebruikte masten van Orange. Het Agentschap had T-Mobile dan ook een dwangsom opgelegd van 5 miljoen euro mits de telco binnen een periode haar netwerk zou weten te verbeteren. Uit metingen blijkt nu dat T-Mobile de voormalige Orange UMTS-frequenties inmiddels voldoende in gebruik heeft genomen waardoor de boete vervalt voor de telco.

T-Mobile wist eerder te melden dat de telco afgelopen kwartaal 57 miljoen euro had geïnvesteerd in haar netwerk. De telco heeft dn ook een gedeelte hiervan gebruikt om oude masten van Orange te upgraden en te activeren.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters