T-Mobile recyclet 37 duizend telefoons voor het goede doel

T-Mobile heeft met haar GSM Retourplan 37.460 oude telefoons ingezameld in 2010. Het daarmee opgebrachte geld komt ten goede aan twee goede doelen.

World Food Programme

Er gaat €22.463 naar War Child, en een evengroot bedrag is bestemd voor het World Food Programme. De bedoeling van het GSM Retourplan is om zo veel mogelijk oude, werkende of kapotte, telefoons in te zamelen en die verantwoord te recyclen of door te verkopen. De opbrengst daarvan gaat vervolgens naar War Child of het WFP. Het programma hoopt dit jaar 65.000 telefoons in te zamelen.

“Deze donatie van het GSM Retourplan staat letterlijk voor people, planet, profit. People, de belangrijkste, staat voor de jongeren in conflictgebieden die de kans krijgen te communiceren door middel van mobiele telefonie, een belangrijk middel in de programma’s van War Child. Planet staat voor het hergebruik van de mobieltjes. En profit staat voor dit bedrag waarmee we de oorlogskinderen direct kunnen helpen,” aldus Mark Vogt, directeur van War Child.

Mariëlle van Spronsen van het WFP vervolgt: “Ook het WFP is erg blij met het GSM Retourplan en deze donatie. Van de opbrengst kunnen wij 112.315 kinderen in Malawi voorzien van één voedzame maaltijd op school. Deze maaltijd trekt hongerige kinderen naar school waar zij onderwijs volgen waardoor zij uit de spiraal van honger en armoede kunnen komen. Er zit dus letterlijk meer in je oude mobiel dan je denkt.”

Als je je oude mobieltje inlevert, wat bijvoorbeeld kan bij een inzamelbox in de T-Mobile shop, gaat hij eerst naar een sorteercentrum waar hij onderzocht wordt en zo mogelijk opgelapt en doorverkocht. Mocht dat niet kunnen, dan wordt het toestel vermalen en vervolgens worden alle schadelijke of waardevolle materialen uit de ‘pulp’ gefilterd voor hergebruik.

Mocht je meer over het GSM Retourplan willen weten, dan kun je hier terecht. Overigens kun je je oude mobiel ook verkopen in plaats van doneren, bijvoorbeeld via Zonzoo.

GSM Retourplan donatie War Child

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters